Την παραίτησή του από πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ υπέβαλε σήμερα ο κ.Κωστής Κουνενάκης κοινοποιώντας τη με επιστολή του στους αρμόδιους φορείς.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΔΑΕΑΝ:

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου 2011, στα γραφεία της Δημοτικής Ανώνυμης Επιχείρισης Αγίου Νικολάου σχετικά με τη διαμρτυρία που έγινε χθες στην παραλία της Αμμουδάρας για το θέμα της παράνομης εγκατάστασης ομπρελών από επιχειρηματία, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ κ. Κωστής Κουνενάκης ανακοίνωσε ότι έστειλε την παρακάτω επιστολή προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου κ. Μαρία Μπετούρα και την κοινοποίησε στους Εισαγγελέα Λασιθίου, Εισαγγελέα Εφετών Κρήτης, Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Αθανάσιο Καρούτζο, Υπουργό Εσωτερικών κ. Ιωάννη Ραγκούση, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή και Συνήγορο του Πολίτη.

Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:
\”Μετά τα χθεσινά γεγονότα εις βάρος της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Αγίου Νικολάου, τα οποία εξελίχθηκαν σε απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον μου, καθώς επίσης και εις βάρος του υπαλλήλου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΑΕΑΝ Πεπόνη Εμμανουήλ ο οποίος στην προσπάθειά του να προστατέψει τον Πρόεδρο από επίθεση, τραυματίστηκε, δηλώνω ότι: είναι ανεπίτρεπτο οι παθόντες να καταλήξουν κρατούμενοι με την ομόφωνη γνώμη Εισαγγελέα ενώ ο καταληψίας δημόσιας περιουσίας και βιαιοπραγήσας, κος Μαστορής Ιωάννης, παρότι τον βαρύνουν μηνύσεις με βαρύτατες κατηγορίες να τύχει της ίδιας μεταχείρισης από τον κύριο Εισαγγελέα με τα θύματα. Με δεδομένη αυτή την έκρυθμη κατάσταση και επειδή θεωρώ οτι πλέον στην προσπάθειά μου να προστατεύσω τα συμφέροντα των δημοτών Αγίου Νικολάου και της δημόσιας περιουσίας κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα και επειδή οι έμμισθοι ανώτατοι λειτουργοί σύμφωνα με την εξέλιξη των γεγονότων δεν ασκούν ορθά τα καθήκοντα τους, υποβάλλω την παραίτησή μου από Πρόεδρος της Δ.Α.Ε.Α.Ν. και επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμη ενέργεια. Καλώ όμως τόσο την τοπική κοινωνία, τους φορείς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο καθένας σύμφωνα με το ρόλο του να μην επιτρέψει να συνεχιστούν παρόμοιες καταστάσεις. Σε κάθε περίπτωση ζητώ από την συντεταγμένη Πολιτεία την εφαρμογή των νόμων, την προστασία της δημόσιας περιούσιας αλλά και την εξασφάλιση της σωματικής μου ακεραιότητας κάτι που μέχρι τώρα από ότι αποδείχθηκε δεν είναι σε θέση να το πράξει\”.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μιχάλης Σγουρός, ο Διευθύνων σύμβουλος της ΔΑΕΑΝ κ. Μανώλης Πεπόνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Στάθης Βιδάλης και κ. Κων/νος Χριστουλάκης, ο κ. Γιώργος Βάρδας μέλος του Δ.Σ. ΔΑΕΑΝ και ο κ. Μαρής Μιχάλης οι οποίοι καταδίκασαν τα χθεσινά γεονότα τα οποία διαδραματίστηκαν στην παραλία της Αμμουδάρας, εις βάρος του πρόέδρου της ΔΑΕΑΝ κ. Κωστή Κουνενάκη αλλά και της ίδιας της επιχείρισης και υπογράμμισαν ότι η εφαρμογή του νόμου και η προστασία της δημόσιας περιουσίας πρέπει να εφαρμόζονται σε κάθε περίπτωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook