Φτάσαμε στο παρά… δύο και ο ΟΦΗ, είναι στα \’\’σχοινιά\’\’. Όπως είχαμε γράψει ξανά στο flashnews.gr (Δείτε Εδώ) η ομάδα του Ηρακλείου είχε μπλέξει ένα μήνα πριν σε περιπέτειες και επειδή το παρασκήνιο όσο βαδίζουμε προς το φινάλε γίνεται πιο έντονο, είχα αναφέρει πως (δυστυχώς) αποτελεί το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό.

Εκείνος και ο Πανθρακικός, θα πάλευαν για τη δεύτερη θέση, δίπλα στην Κέρκυρα που θα οδηγήσει στην παρακάτω κατηγορία. Παρ\’ όλα αυτά στο ένα σκέλος ο ΟΦΗ με διέψευσε, γιατί ναι μεν το παρασκήνιο οργίασε (και θα οργιάσει) από την άλλη όμως η ομάδα ήταν αξιοπρεπής σε Βέροια και Λιβαδειά, ενώ έκανε ένα φανταστικό 90\’ με τα Γιάννενα. Ως εδώ καλά.

Ποιος όμως στον ΟΦΗ ανάμεσα στα παιχνίδια με Πανθρακικό και Ατρόμητο διαλέγει να χτυπήσει Ατρόμητο; Γιατί αυτό έγινε. Η ομάδα πήγε με πολλά προβλήματα στην Κομοτηνή – λόγω τιμωρίας κυρίως – σα να επρόκειτο να αγωνιστεί σε φιλικό πριν τον…μεγάλο αγώνα με τον Ατρόμητο. Στρατηγικό λάθος. Ολέθριο; Θα δούμε. Ο ΟΦΗ έπρεπε να πάει στην Κομοτηνή με Σαρ και Παπάζογλου γιατί ο αγώνας ήταν απ\’ αυτούς που χαρακτηρίζουμε 6 βαθμών.

Τελικά τι κατάφερε με την ήττα; Το χειρότερο. Να ανεβάσει τη βάση της σωτηρίας. Αφού έστω με Χ στην Κομοτηνή, του έφτανε άλλο ένα Χ στα δύο τελευταία παιχνίδια.

Έναν βαθμό για να σωθείς τον παίρνεις εύκολα. Όχι γιατί μπορεί να είσαι καλή ομάδα, γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις – ακόμη κι αν δεν είσαι ικανός να τον κατακτήσεις –  κάποιος θα στον δώσει. Πόσες φορές δεν το έχουμε δει το έργο. Πόσο μάλλον όταν το ένα από τα δύο παιχνίδια το έχεις εντός.

Και τώρα τι; Θέλεις 4 βαθμούς για να είσαι σίγουρος. Μπορεί ο ΟΦΗ να το κάνει αυτό;

Πιστεύω πως ΝΑΙ. Ο ΟΦΗ έχει τη φανέλα και το ειδικό βάρος να ανατρέψει τα δεδομένα.

Ακόμη κι αν σκοντάψει με τον Ατρόμητο, έχω την πίστη ότι μπορεί να νικήσει στην Τρίπολη!

Ναι, ο ΟΦΗ είναι αυτή την ώρα το πρώτο φαβορί – όπως άλλωστε και πριν ένα μήνα – για τον υποβιβασμό, όμως έχει το DNA να ανατρέψει τα δεδομένα, γιατί πολύ απλά είναι ΟΦΗ!

Υ.Γ. Δικαιώθηκαν εκείνοι στον ΟΦΗ που έλεγαν πως ο Αναστόπουλος δεν έχει ηθικούς ενδοιασμούς να ρίξει την ομάδα. Οι φίλοι του στο Ηράκλειο -και εντός του ΟΦΗ – τι λένε;

Μαν. Αλεξάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook