Συγκέντρωση από κτηνοτρόφους θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στην Πλατεία της Αγοράς Χανίων με βασικό αίτημα την θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων για όλα τα γεωργικά και ζωοκομικά προϊόντα.

Η ανακοίνωση των κτηνοτρόφων:

Συνάδελφοι Κτηνοτρόφοι όλοι την Τρίτη 12 Απρίλη, στις 11πμ, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς
Συντονισμένα και μαχητικά μαζί με τους υπόλοιπους κτηνοτρόφους σε όλη την Ελλάδα, διεκδικούμε την επιβίωση μας. Βγαίνουμε στους δρόμους πανελλαδικά στις 12 Απρίλη. Η άγρια, αντιλαϊκή πολιτική μας οδηγεί σε αφανισμό αν δεν αντιδράσουμε τώρα. Το κλείσιμο των σφαγείων των Χανίων, η μη καταβολή των εξισωτικών επιδοτήσεων του 2010 ακόμα ο υπερδιπλασιασμός των εισφορών μας σε ΕΛΓΑ και ΟΛΑ , η αύξηση του ΦΠΑ, οι παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων, οι αυξήσεις στα φάρμακα και στις ζωοτροφές ανεβάζουν το κόστος παραγωγής στα ύψη την ίδια ώρα που παίρνουν τσάμπα τα προϊόντα μας και τα διαθέτουν στη συνέχεια σε πανάκριβες τιμές στα λαϊκά στρώματα-καταναλωτές, τιμές που ναι καθηλωμένες στο ύψος της δεκαετίας του 90’ με μείωση του κτηνοτροφικού τομέα, αύξηση των εισαγωγών ζωοκομικών προϊόντων και του ελλείμματος του αγροτικού εμπορικού ισοζυγίου σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι εισροών (φάρμακα, ζωοτροφές κ.ά) μας ξεζουμίζουν ανεβάζοντας το κόστος παραγωγής στα ύψη, τα καρτέλ γάλακτος και μεγαλεμπόρων μας εκβιάζουν για να παίρνουν τσάμπα τα προϊόντα μας και να τα διαθέτουν στη συνέχεια σε πανάκριβες τιμές στα λαϊκά στρώματα-καταναλωτές, με τις πλάτες της κυβέρνησης.
Όλα αυτά συμβαίνουν παρότι ο κλάδος της κτηνοτροφίας έχει ιδιαίτερη σημασία για την παραγωγή τροφίμων υψηλής διατροφικής αξίας και συμβάλει στη διατροφική ανεξαρτησία του λαού μας. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθούν όλοι οι κλάδοι της κτηνοτροφίας και να καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες με ασφαλή και φθηνά προϊόντα, με άλλο τρόπο παραγωγής, που συμφέρει το λαό
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
• Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων για όλα τα γεωργικά και ζωοκομικά προϊόντα
• Μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά εφόδια και αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Στήριξη και ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής με δραστικό περιορισμό των εισαγωγών προϊόντων που παράγουμε, σε σύγκρουση με τις κατευθύνσεις ΕΕ και ΠΟΕ.
• Επιδότηση των ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής. Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή. Καμία παρακράτηση στις επιδοτήσεις και για την ενεργοποίηση του ΟΣΔΕ, δωρεάν η ηλεκτρονική σήμανση.
• Κανένας πλειστηριασμός μικρομεσαίας κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης και διαγραφή των χρεών. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ. Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών στη φυτική και κτηνοτροφική παραγωγή.
• ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικός φορέας για την πλήρη ασφάλιση ζωικής και φυτικής παραγωγής και του κεφαλαίου, στο 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
• Στελέχωση και εξοπλισμό των κτηνιατρικών υπηρεσιών του κράτους για προστασία του ζωικού κεφαλαίου – των κτηνοτρόφων και της δημόσιας υγείας.
• Οριοθέτηση των βοσκοτόπων και δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και επιδότηση 100% του κόστους μετεγκατάστασής τους , δωρεάν υποδομών ηλεκτροδότησης.
• Κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων των αγροτών και θεώρηση βιβλιαρίων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
• Όχι στις συγχωνεύσεις των σχολείων και μονάδων υγείας, μέτρα στήριξης για αναβάθμιση της ζωής στην ύπαιθρο.