Τελευταία ενημέρωση 17:05

Κεκλεισμένων των θυρών ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά, η δίκη του 49χρονου πρώην προπονητή των παιδικών τμημάτων μπάσκετ του ΑΓΟΡ Νίκου Σειραγάκη, ο οποίος  κατηγορείται για την υπόθεση παιδεραστίας που αποκαλύφθηκε το Δεκέμβριο του 2011 και η οποία συντάραξε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η δίκη που ξεκίνησε επεισοδιακά με απειλητικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα δικαστήρια του Πειραιά που έγιναν λίγο μετά τις 9 το πρωί στις εφημερίδες Ελευθεροτυπία και Ποντίκι, θα συνεχιστεί στις 24 Απριλίου.

Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί, ενώ εκκενώθηκε το κτίριο. Οι άγνωστοι προειδοποίησαν για έκρηξη βόμβας στα δικαστήρια στις 11.

Τελικά αποδείχθηκε πως επρόκειτο για κακόγουστη φάρσα και η λειτουργία των Δικαστηρίων ξεκίνησε και πάλι μετά τις 11 το πρωί.

Την εκδίκαση της υπόθεσης απο Δικαστήριο εκτός Κρήτης, είχε ζητήσει ο ίδιος ο κατηγορούμενος, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στο Δικαστήριο \”ψυχρός\” και \”αμετανόητος\”. Μάλιστα δεν δέχθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως οι ανήλικοι ήδη έκαναν αυτά στα οποία εντάχθηκε ο ίδιος.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου παραπέμπει τον 49χρονο για 53 περιπτώσεις με θύματα ανήλικους και ειδικότερα με τις κατηγορίες:

• Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια 25 ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό.

• Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια επτά ανηλίκων που συμπλήρωσαν τα 14 έτη, όχι όμως και τα 18, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό.

• Για αποπλάνηση δύο παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση.

• Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση 13 παιδιών που συμπλήρωσαν τα 12 έτη, όχι όμως και τα 14, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση, κατ” ορθή μεταβολή της κατηγορίας.

• Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση τεσσάρων παιδιών που συμπλήρωσαν τα 14 έτη όχι όμως και τα 15, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση.

• Για ασέλγεια παρά φύση δύο προσώπων νεότερων των 17 ετών, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση.

• Για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας δια ηλεκτρονικού υπολογιστή κατά συνήθεια.

Όλα τα έξοδα για τον συνήγορο πολιτικής αγωγής της δίκης, έχει αναλάβει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook