Δωρεάν καρδιογραφήματα, λήψη ιστορικού και κλινική εξέταση στους πολίτες που επιθυμούν, θα πραγματοποιηθούν σήμερα Δευτέρα 08 Απριλίου 2013, στο ισόγειο της Κεντρικής Υπηρεσίας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, στην Οδό Σμύρνης 26, στο Ηράκλειο, από ειδικευμένο ιατρό της καρδιολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ –Γ.Ν «Βενιζέλειο».

Οι ώρες που προγραμματίζεται να υλοποιηθούν τα καρδιογραφήματα είναι από 09.30 το πρωί έως 14.00 το μεσημέρι και με σειρά προσέλευσης των ενδιαφερόμενων πολιτών.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιος πολίτης χρήζει περαιτέρω εξετάσεων θα στέλνεται στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ «Βενιζέλειο».

Η ως άνω δράση υλοποιείται από τη Δ/νση Προγραμματισμού της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, σε συνεργασία με το ΠΑΓΝΗ-Γ.Ν. «Βενιζέλειο» και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Φραγκίσκο Παρθενάκη, με αφορμή την 7η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, όπως έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και ακολούθως των σχετικών οδηγιών της Δ/νση Αγωγής Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Η 7η Απριλίου αφιερώνεται κάθε χρόνο σε κάποιο θέμα σχετικό με την Υγεία.

Το θέμα στο οποίο εστιάζεται ο εορτασμός της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας είναι η αρτηριακή υπέρταση και οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία.

Στόχος η ευρύτερη δημοσιότητα του θέματος, η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση σχετικών νοσημάτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook