Σε γκρίζα ζώνη φαίνεται ότι κινείται ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, ενώ κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται έξοδός του από την κυβέρνηση σε περίπτωση που η συμφωνία με την τρόικα για τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και το σχέδιο κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων θα παρακάμψει τη δική του πρόταση.

Το θέμα Μανιτάκη θα απασχολήσει την προσεχή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, γεγονός που όπως εκτιμούν οι ίδιες πηγές φέρνει πιο κοντά τον ανασχηματισμό, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Επισήμως το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να κινηθεί σε χαμηλούς τόνους, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς στις διαδοχικές επικοινωνίες του με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, το προηγούμενο διήμερο, εμφανίζεται να διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει ζήτημα Μανιτάκη.

Είναι δεδομένο, ωστόσο, ότι ο υπουργός έχει παραγκωνιστεί και δεν συμμετέχει στο νέο κύκλο των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της τρόικας, οι οποίοι, επίσης, έχουν ενημερωθεί ότι τις συζητήσεις για το πακέτο της δημόσιας διοίκησης θα χειρίζεται στο εξής ο κ. Στουρνάρας.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το γεγονός ότι από το απόγευμα της Παρασκευής δεν έχει καταγραφεί επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Από την πλευρά του Μαξίμου δεν πρόκειται να γίνει οποιαδήποτε κίνηση κυβερνητικών αλλαγών το διάστημα της παραμονής της τρόικας στην Αθήνα, καθώς κρίνεται ότι μια αλλαγή θα μπορούσε να εκληφθεί ότι έγινε κατ’ απαίτηση των δανειστών.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το πιθανότερο είναι ότι το ζήτημα Μανιτάκη να επιχειρηθεί να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο των γενικότερων αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, οι οποίες δρομολογούνται από τον πρωθυπουργό κατόπιν διαβουλεύσεων με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν μάλιστα ότι ο κ. Μανιτάκης βρίσκεται σε τροχιά εξόδου από το υπουργείο, κυρίως λόγω του ψυχροπολεμικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί με το οικονομικό επιτελείο. Εξ αυτού, αναφέρεται ότι έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί και οι πιθανότητες μετακίνησής του σε άλλο υπουργείο.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook