Με συνθήματα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και την Κύπρο δεκάδες χιλιάδες άτομα συμμετείχαν ή παρακολούθησαν τη χθεσινή παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν.

Την παρέλαση άνοιξε άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς ενώ συμμετείχαν εκατοντάδες φορείς της ελληνοαμερικανικής κοινότητας (σχολεία, ομοσπονδίες, κοινότητες, σύλλογοι, φοιτητικές οργανώσεις, ιδρύματα και επιχειρήσεις).

Εκτός από τον δήμαρχο της πόλης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, το παρών έδωσαν αρκετοί αξιωματούχοι των δημοτικών και πολιτειακών αρχών. Λόγω της οικονομικής κρίσης ήταν η πρώτη φορά που δεν συμμετείχε διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Χρίστος Παναγόπουλος, ο οποίος μίλησε στη δοξολογία και στη δεξίωση που προηγήθηκαν της παρέλασης, καθώς και σε εκδήλωση το Σάββατο το βράδυ, σε ξενοδοχείο της πόλης.

Ο κ. Παναγόπουλος, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και του ελληνικού λαού, ευχαρίστησε την Ομογένεια για τα όσα κάνει για την Ελλάδα, στέλνοντας αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον της χώρας μας.

Στην παρέλαση και στις άλλες εκδηλώσεις συμμετείχαν επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, οι γενικοί πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Ηλιόπουλος και Κούλα Σοφιανού, αντίστοιχα, ο πρόξενος Ευάγγελος Κυριακόπουλος και άλλα μέλη των διπλωματικών και προξενικών αρχών των δυο χωρών.

Τελετάρχης της παρέλασης, την οποία διοργανώνει κάθε χρόνο η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, ήταν ο ελληνικής καταγωγής βοηθός διευθυντής του FBI στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Βενιζέλος και επίτιμη τελετάρχης η καθηγήτρια Αθηνά Δημητρίου.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook