Η 38η Διεθνής Έκθεση Κύπρου πραγματοποιείται από τις 24 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2013 στην Λευκωσία στον εκθεσιακό χώρο Expo – Cyprus από την Αρχή Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου, στην οποία, όπως είναι ευνόητο, η συμμετοχή της χώρας μας είναι επιβεβλημένη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Μάιου, όπως κάθε χρόνο στο ελληνικό περίπτερο από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αξιότιμο Κύριο Νίκο Αναστασιάδη και ως γεγονός λαμβάνει ιδιαίτερη δημοσιότητα.

Στην φετινή παρουσία της Ελλάδος ο Ο.Π.Ε. προτίθεται να προβάλει τοπικά προϊόντα από τις περιφέρειες της Ελλάδας, δίνοντας έμφαση στη γαστρονομία και τις παραδοσιακές γεύσεις της κάθε περιοχής.

Στο Ελληνικό περίπτερο προβλέπεται η οργάνωση γευσιγνωσίας με ζωντανή μαγειρική εδεσμάτων από τοπικές κουζίνες με σκοπό την ανάδειξη των τοπικών Ελληνικών προϊόντων. Καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης θα προετοιμάζονται πιάτα από τοπικές κουζίνες.

Σκοπός είναι η ανάδειξη των προϊόντων μέσα από την κουζίνα της κάθε περιοχής, και προκειμένου για την επίτευξή του, θα αφιερωθεί από μία ημέρα σε κάθε περιφέρεια να αναδείξει τα προϊόντα της μέσα από την εφαρμογή τους στις τοπικές κουζίνες.

Στόχος είναι, μέσω της συμμετοχής να δοθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα των τοπικών προϊόντων όλων των περιφερειών στους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και περιλαμβάνει: ενοίκιο χώρου, κατασκευή και βασικό εξοπλισμό stand, αποστολή στην έκθεση, επιστροφή και ασφάλιση των εκθεμάτων (1 παλέτα), τεχνικές και λειτουργικές δαπάνες του περιπτέρου, καταχώριση του εκθέτη στον επίσημο κατάλογο της Έκθεσης.

Οι επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης που επιθυμούν να αποστείλουν προϊόντα στην παραπάνω έκθεση θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον αρμόδιο για την έκθεση κ. Θεόδωρο Τσαούλη, τηλ. 28310 57330, email [email protected]