Με την είδηση να βγαίνει δια στόματος Νότη Ψυλλάκη ολοκληρώθηκε μετά από κάποιες στιγμές έντασης η Γενική Συνέλευση του ΑΟ Χανιά ξημερώματα του Σαββάτου. Ο επίτιμος πρόεδρος των «μπλε» έθεσε ουσιαστικά εαυτόν στην διάθεση της διοίκησης, κάτω από κάποιες προϋποθέσεις, μιλώντας και για την συμμετοχή φίλων του στο νέο σχήμα και ξεκαθάρισε τις προθέσεις του σε δηλώσεις του μετά το τέλος της διαδικασίας.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις που έγιναν σε τηλεοπτικό σταθμό αλλά και στο flashnews.gr:

Νότης Ψυλλάκης (επίτιμος πρόεδρος ΑΟ Χανιά): «Υπό προϋποθέσεις…»

«Θεωρώ ότι η συγκέντρωση αυτή ήταν πολύ σπουδαία για το μέλλον της ομάδας. Υπάρχει αγωνία και αυτή διακατέχει όχι μόνο τους ανθρώπους τους Χανιώτες που διοίκησαν στο παρελθόν αλλά όλα τα μέλη της ομάδας. Κατά συνέπεια η αγωνία αυτή η κοινή είναι που μας ενώνει. Μας ενδιαφέρει στο νομό να κινούνται πράγματα. Είναι κρίμα και ντροπή να υπάρχει μιζέρια και κακομοιριά και στο ποδόσφαιρο και στον ΑΟ Χανιά και γενικότερα στην τοπική κοινωνία και από εμάς εξαρτάται να το ξεπεράσουμε. Με ενδιαφέρει πράγματι, εφόσον ξεκαθαριστούνε κάποια πράγματα και εφόσον αποφασιστεί από μια ομάδα ανθρώπων, που έχουνε την έξωθεν καλή μαρτυρία, ένα κοινωνικό εκτόπισμα και τους ενώνει η αγάπη για τον ΑΟΧ και τα Χανιά γενικότερα, με ενδιαφέρει να συμπράξω με όποιες δυνάμεις έχω και από οποιαδήποτε θέση. Γνωρίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι είναι επιφανείς Χανιώτες, που δεν ήταν εδώ διάφορα φαινόμενα του παρελθόντος τους αποθαρρύνουν, που ενδιαφέρονται για την πορεία της ομάδας και αν ορισμένες προϋποθέσεις συγκεντρωθούν και θα συμπράξουν και θα βοηθήσουν, ο καθένας από το πόστο τους και με τις δυνάμεις του, έτσι ώστε να έχουμε μία πολύ καλύτερη πορεία στο επίπεδο της ποδοσφαιρικής σκηνής. Το χειροκρότημα προς το πρόσωπο μου είναι ευγένεια της ομάδας, είναι μια αναγνώριση της προσπάθειας που στο παρελθόν όταν μου δόθηκε η ευκαιρία έκανα. Σαν και εμένα υπάρχουν πάρα πολλοί και στο παρελθόν το πρόσφατο αλλά και το απώτερο και νομίζω θα υπάρξουν ακόμα περισσότεροι στο μέλλον που έχουν προσφέρει τα ίδια ή περισσότερα από όσα έχω προσφέρει εγώ. Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι οι φίλοι αυτοί που επευφήμησαν τις σκέψεις τις δικές μου είναι άνθρωποι, που όπως κι εγώ, δεν θέλουν να γίνονται ηδονοβλεψίες των επιτυχιών των άλλων. Μπορούμε εμείς να βγούμε μπροστά, να πετύχουμε ακόμα περισσότερα πράγματα, να είμαστε εμείς που θα καμαρώνουμε στην κορυφή κι όχι να τρώμε την σκόνη των άλλων. Υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους έχω στενές φιλικές σχέσεις και υπάρχουν και άνθρωποι που έχουμε απλώς μια κοινωνική επαφή και κατά καιρούς συναντήθηκαν οι δρόμοι μας. Κάποιοι από αυτούς έχουν μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια ή δυναμική από ότι έχω εγώ, κάποιοι άλλοι έχουν μικρότερη. Αλλά και σήμερα στο Δ.Σ. της ομάδας υπάρχουν άτομα που μπορεί να βοηθήσουν. Αν η υπόθεση του ΑΟ Χανιά οργανωθεί σε μια βάση πιο συγκεκριμένη, να υπάρχει συγκεκριμένη φιλοσοφία, αν η ομάδα λειτουργήσει μακριά από κομματικές σκοπιμότητες, αν υπάρχει η διαφάνεια, αλληλεγγύη και συγκεντρωθούν καμιά δεκαριά ικανοί Χανιώτες σε συνεργασία  με ανθρώπους που ήδη υπάρχουν ή είναι γύρω από την ομάδα θα γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα από ότι στο παρελθόν και σίγουρα θα έχουμε μια καλύτερη πορεία. Ο ΑΟ Χανιά νομίζω ότι αυτά τα πράγματα δικαιούται».


Μιχάλης Μαλαξιανάκης (παλαίμαχος ΑΟΧ): «Όχι τα ίδια λάθη»

«Καταρχήν πρέπει να είναι ενωμένα τα Χανιά και από ότι αντιλαμβάνομαι, χωρίς να θέλω να κατηγορήσω κανένα, διότι πιστεύω ότι μέχρι τώρα οι προσπάθειες που κάνανε οι διοικήσεις του ΑΟΧ για να επιστρέψει η ομάδα εκεί που βρίσκεται ήταν τεράστιες, δεν υπάρχει υποδομή και δεν έχουμε οργάνωση. Στις μεγάλες κατηγορίες όταν ομάδες ξεπετάγονται και βγαίνουν σε αυτές και δεν υπάρχει η κατάλληλη οργάνωση, δεν μπορεί να ευδοκιμήσουν. Αυτή την στιγμή υπάρχουν κάποια προβλήματα και αμέσως πελάγωσε η ομάδα. Αν υπήρχε οργάνωση δεν θα υπήρχαν αυτά τα προβλήματα. Άσκησα κριτική στην διοίκηση γιατί πιστεύω πως έτσι πρέπει να είναι. Εγώ  έχω περάσει από όλες τις βαθμίδες (ποδοσφαιριστής, προπονητής, παράγοντας) και με είχε απωθήσει όλο αυτό που γίνεται στο χανιώτικο ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή ξανάρχισα να παρακολουθώ λίγο ποδόσφαιρο, να βλέπω τι γίνεται και πηγαίνω στο γήπεδο και δεν βλέπω έναν παλιό ποδοσφαιριστή του ΑΟΧ. Αυτό σημαίνει πολλά. Πιστεύω ότι πρέπει να βρεθεί λύση. Είναι εύκολη η λύση αρκεί να υπάρχει ομόνοια και να υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις. Δεν είναι απόλυτο να αλλάξει η διοίκηση γιατί καμιά φορά κανείς από τα λάθη του μαθαίνει. Το θέμα είναι να μην επαναλαμβάνονται γιατί τώρα και 35 χρόνια στον ΑΟ Χανιά επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη. Κάθε χρόνο που αλλάζαμε κατηγορία θέλαμε και πρωτάθλημα και βάζαμε παραπάνω τον στόχο από ότι θέλαμε να φτάσουμε. Αν διδαχτούμε από τα λάθη και οργανώσουμε καλά ένα «κλαμπ» ΑΟ Χανιά, με όλη τη σημασία της λέξεως και από την στιγμή που είναι ΠΑΕ πρέπει να λειτουργήσει τελείως επαγγελματικά. Πιστεύω ότι είναι μια καλή προσπάθεια να φέρει τον κόσμο δίπλα της, παλιούς ποδοσφαιριστές, να ακούει την γνώμη και με καθετί που θα παίρνει από τον καθένα θα προχωρήσει. Πρέπει να εμπιστευτεί κάποιους ανθρώπους».


Λίτσα Κουρουπάκη (βουλευτής Χανίων ΠΑΣΟΚ): «Ενδιαφέρομαι για το μέλλον της ομάδας»

«Υπάρχουν πολλές απαιτήσεις από τις ομάδες και καλά κάνουν και υπάρχουνε. Για αυτό τον λόγο βρίσκομαι κι εγώ εδώ, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΟ Χανιά από το ενδιαφέρον μου για το μέλλον της ομάδας».


Νίκος Χατζηδάκης (πρόεδρος ΑΟ Χανιά): «150.000 ευρώ τα χρέη»

«Θεωρώ ότι είναι το προοίμιο για να πάμε ομαλά στην 9η Μαΐου. Ενημερώθηκε ο κόσμος για το τι μέλλει γενέσθαι. Έμαθαν όλοι ότι η ομάδα και εμείς επιζητούμε νέους ανθρώπους, που θα μπορέσουν να βοηθήσουν και που ενδεχομένως να είναι ικανότεροι από εμάς. Άλλωστε το Νοέμβριο, που ανέλαβε το δικό μας Δ.Σ. είχαμε πει ότι είμαστε προσωρινοί. Προσωρινοί ώστε να φέρουμε κάποιους νέους ανθρώπους, να κάνουμε νέες συζητήσεις και να μπορέσουμε πάνω από όλα να σωθεί αγωνιστικά η ομάδα. Να μπορέσουμε να κρατήσουμε την ομάδα στην Κατηγορία. Η ομάδα σώθηκε με μεγάλη άνεση παρά τα διαφορετικά λεγόμενα και θεωρώ ότι είναι στα θετικά της διοίκησης μας παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε τεράστιες δυσκολίες και οικονομικές και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλα τα επαγγέλματα σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση. Ο κ. Ψυλλάκης ζήτησε να έχει μια εικόνα ως προς το οικονομικό κομμάτι η οποία είναι γνωστό και σε εσάς και στον ίδιο ότι τα χρέη της ομάδας μέχρι 30 Ιουνίου θα είναι περίπου στις 150.000 ευρώ. Δεν νομίζω να υπάρχουν άλλα χρέη και να είναι σίγουρος ο καθένας. Είναι οι οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές, προς κάποιους ιδιώτες οι οποίοι φιλοξενούν τα παιδιά και οι κρατικές οφειλές προς το ΙΚΑ. Το κομμάτι των μετοχών θα ξεκαθαριστεί στη Γενική Συνέλευση. Δεν υπάρχει ταβάνι για τις μετοχές, είναι ελεύθερες. Αν υπάρχουν 6-7 άνθρωποι που θέλουν να αναλάβουν και να πάρουν το 50% των μετοχών καλώς να το πάρουνε. Εμείς είχαμε πει στην προηγούμενη συνέλευση μας αν βρεθούν άνθρωποι που έχουν την φρεσκάδα και την οικονομική επιφάνεια να ενισχύσουν την ομάδα και να την αναλάβουν καλώς να έρθουν. Αρκεί να πάρουν μετοχές. Σε μια ΠΑΕ μέσα δεν μπορείς να μπεις αν δεν έχεις αν δεν έχεις μετοχές. Αν δεν κατέχεις το πακέτο των μετοχών δεν θα σου επιτρέψει και να έχεις την πλήρη κυριότητα και το 51% σε κάνει κύριο στο Δ.Σ. Αν αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν να είστε σίγουροι ότι είναι ευπρόσδεκτοι στην ομάδα. Δεν έχουμε αποκλείσει εμείς κανένα. Όπως ενημέρωσα και κατ’ ιδίαν τον κ. Ψυλλάκη αν οι άνθρωποι οι οποίοι πιστεύει ότι είναι δίπλα του ότι μπορεί να έρθουν να βοηθήσουν την ομάδα εγώ είμαι ο πρώτος που θα φύγω. Άλλωστε και στο επάγγελμα που ασκώ η καρέκλα που κάθομαι είναι με… ροδάκια».
Λευτέρης Αντωνακάκης