Το καλοκαίρι αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο σύνδεσης της πόλης των Χανίων με τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης μέσω του κόμβου των Μουρνιών, ενώ στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κρήτης ανήκει η οδός σύνδεσης του ΒΟΑΚ με το αεροδρόμιο Χανίων και ουσιαστικά στις καλένδες παραπέμπεται το θέμα της βελτίωσης του ΒΟΑΚ σε άλλους κόμβους των Χανίων.

Αυτά αναφέρονται συνοπτικά σε απάντηση την οποία έστειλε στις 02-04-2013 (αριθ. πρωτ. 3237) η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων, στην υπ’αριθ. πρωτ. 3743/01-02-2013 επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολου Βουλγαράκη, προς στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Κ. Χατζηδάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Στ. Καλογιάννη, την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Μεταφορών ΕΠ.ΕΠ και τη Γενική Δ/νση Συγκοινωνιών, σχετικά με το βασικό έργο υποδομής πολλαπλής σκοπιμότητας για την Κρήτη (B.O.A.K.) και την επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης της αναβάθμισης και τη σύνδεσή του με την Πόλη των Χανίων και το Αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννη».

Ο Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων, κ. Διονύσης Μακρής, που υπογράφει την ως άνω αναφερόμενη απάντηση, αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«Η προκήρυξη των διαγωνισμών ανάθεσης των μελετών αναβάθμισης του Β.Ο.Α.Κ. εντός της περιφερειακής Ενότητας Χανίων στα ενδιάμεσα τμήματα (Βρύσσες – Άγιοι Πάντες, Καλύβες – Σούδα και Χανιά Κολυμπάρι, θα γίνει ευθύς μόλις εξασφαλισθούν οι απαιτούμενες πιστώσεις.

Το θέμα της διαπλάτυνσης – βελτίωσης της οδού σύνδεσης του Β.Ο.Α.Κ. με το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης», αποτελεί αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κρήτης, καθόσον η υπόψη οδός δεν ανήκει στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο.

Η οδός σύνδεσης του Κόμβου Μουρνιών με την πόλη των Χανίων έχει πλέον εγκεκριμένη μελέτη, ενώ αυτή την περίοδο γίνεται έλεγχος των συμβατικών τευχών δημοπράτησης, προκειμένου να γίνει στη συνέχεια ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και ακολούθως η δημοπράτηση του (τέλη περίπου του Β\’ τριμήνου 2013)».

Ο κ. Βουλγαράκης θεωρεί θετική την απάντηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων, και είναι πεπεισμένος ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και θα τις κάνει πράξη για τα Χανιά, που παραμένει η μοναδική πόλη στην Κρήτη που δεν έχει συνδεθεί με τον Κόμβο.

Προχωρά η ολοκλήρωση του κόμβου του Γαλατά

Σε φάση ολοκλήρωσης μπαίνει ο κόμβος του Γαλατά σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Flashnews.gr από το γραφείο του Υφυπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ.Βιρβιδάκη.

Πιο συγκεκριμένα στην τελική ευθεία μπαίνει η ολοκλήρωση Β’ φάσης παράλληλων έργων Γαλατάς – Κολυμπάρι – Καστέλλι και ολοκλήρωση κόμβου Γαλάτα. Στην διακήρυξη του ανοικτού διαγωνισμού που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο τεχνικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται και η ολοκλήρωση της συνδετήριας οδού του Α.Κ Γαλατά με την Π.Ε.Ο Χανίων – Καστελλίου και ο ισόπεδος κόμβος της συνδετήριας οδού με την οδό προς Κάτω Γαλατά

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook