Ανάστατοι οι δήμοι μετά την απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να θέσει πλαφόν στις χιλιομετρικές αποφάσεις που εκτελούν τα αυτοκίνητα του Δήμου και βάση της σχετικής εγκυκλίου δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 1.200 το μήνα.

Οργισμένη ήταν η επιστολή που έστειλε προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση , το υπουργείο, τους βουλευτές και την ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης.

Η επιστολή Μπαριτάκη:

"Κύριε Γενικέ

Σύμφωνα με την από 1155/ 05-03-2013 που αναφέρεστε για την κατανάλωση των καυσίμων των υπηρεσιακών αυτοκινήτων των Δήμων.

Σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνεται από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αριθ. πρωτ ΦΟ21/573/5373 τα μεταφορικά μέσα του Δήμου δεν μπορούν να υπερβούν τα 1200 χιλιόμετρα τον μήνα .

Για τον Δήμο μας σημαίνει ότι από το πρώτο δεκαπενθήμερο θα τίθενται εκτός λειτουργίας τα απορριμματοφόρα καθώς και τα λεωφορεία που μεταφέρουν τα νήπια από άλλους τους οικισμούς του Δήμου στον Παιδικό σταθμό.

Αυτό γιατί οι αποστάσεις των οικισμών είναι μεγάλες από Τέρτσα –Αφρατί που είναι διαδρομή είναι 70 χιλιόμετρα άρα χρειάζονται τα ίδια και στην επιστροφή.

Αν δηλαδή ισχύει αυτό που ερμηνεύεται στην Υπουργική απόφαση 1450/550 ΦΕΚ Β93/3.3.1982 τότε δεν μπορούμε να συνεχίσουμε ούτε την αποκομιδή των απορριμμάτων ούτε την μεταφορά μικρών νηπίων στον Δημοτικό Παιδικό σταθμό.

Άρα θα αναλάβετε τις ευθύνες σας για του κινδύνους δημόσιας υγείας που θα παρουσιαστούν αφού σύμφωνα με τις οδηγίες σας πρέπει τα οχήματα να ακινητοποιούνται όταν συμπληρώσουν το όριο των 1200 χιλιομέτρων.

Κύριε Γενικέ

Παρακαλούμε να μας βρείτε λύση άμεσα

1. Πως θα γίνετε η αποκομιδή των απορριμμάτων

2. Πως θα μεταφέρονται τα νήπια στον Παιδικά σταθμό

3. Πως θα αποκαθίστανται οι βλάβες στα δίκτυα ύδρευσης άρδευσης αποχέτευσης κ.λ.π.

Αναμένουμε απαντήσεις στα παραπάνω και μάλιστα άμεσα αφού τις επόμενες μέρες τα οχήματα του Δήμου θα ακινητοποιηθούν."