Ένα πολύ λεπτό πληκτρολόγιο που είναι φτιαγμένο από πολυμερή που μπορούν να διαμορφωθούν, ώστε να δίνουν την αίσθηση ενός κανονικού πληκτρολογίου, ίσως να κάνει την εμφάνισή του στους φορητούς υπολογιστές την επόμενη χρονιά.

Η εταιρία Strategic Polymers Sciences, με βάση το San Francisco, ανέπτυξε τη συγκεκριμένη συσκευή, εργάζεται στην ανάπτυξη διάφανων επιστρώσεων που θα επιτρέψουν τη δυνατότητα αυτή ακόμα και σ οθόνες αφής.

«Είναι εκπληκτικό το πόσο γρήγορα αναπτύχθηκε το λογισμικό ώστε να αντισταθμίσει τα προβλήματα με τις οθόνες αφής και ακόμα μερικές φορές κάνουμε λάθη κατά την πληκτρολόγηση», δηλώνει ο CEO της εταιρίας, Christophe Ramstein.

Οι ερευνητές που ασχολούνται με τις τεχνολογίες αφής ελπίζουν πως με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουν να βελτιώσουν την εμπειρία των χρηστών, δίνοντας τους την αίσθηση πως η αλληλεπίδραση με εικονικά πλήκτρα μοιάζει περισσότερο με αυτήν στα φυσικά κουμπιά.

Η τεχνολογία που αναπτύσσει η Strategic Polymers, είναι στην ουσία ένα πολυμερές που έχει τη δυνατότητα να αλλάζει σχήμα με μεγάλη ταχύτητα όταν επηρεαστεί από ένα εφαρμοζόμενο ηλεκτρικό πεδίο. Τα πλήκτρα δονούνται για να σας βεβαιώσουν ότι έχουν πατηθεί, ενώ αυτή η δόνηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθούν ήχοι που μιμούνται αυτούς του κανονικού πληκτρολογίου.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του νέου πληκτρολογίου, σύμφωνα με τον Ramstein είναι το πάχος του που δεν ξεπερνά τα 1,5 χιλιοστά, ενώ σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ότι είναι εύκαμπτο. Η εταιρία ελπίζει να μπορέσει να ξεκινήσει την παραγωγή αυτών των νέων πληκτρολογίων μέσα στο 2014.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook