Η Ιωνία 2000 μετά το Κύπελλο Χανίων κατάφερε να κατακτήσει και το πρωτάθλημα στην Α\’ κατηγορία της Ε.Π.Σ. Χανίων.
Η ομάδα της Σπλάντζιας πήρε το ντέρμπι τίτλου με 1-0 κόντρα στον Ίκαρο Μουρνιών και πανηγύρισε και μαθηματικά τον τίτλο ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές ακόμα.
\”Χρυσή\” αλλαγή για τον Γιώργο Ανδρεαδάκη αποτέλεσε ο Μπαδιεριτάκης, που μπήκε στο παιχνίδι στο 73\’ και χρειάστηκε μόλις τέσσερα λεπτά για να σκοράρει το νικητήριο γκολ της ομάδας του.
Ο υψηλόσωμος επιθετικός ουσιαστικά \”σημάδεψε\” το \”νταμπλ\” της Ιωνίας 2000, αφού ήταν ο παίκτης που είχε κερδίσει -μπαίνοντας πάλι ως αλλαγή- το πέναλτι με το οποίο χάρισε το κύπελλο απέναντι στον Κισσαμικό ο Τόλιας.

Μοιραίος παίκτης για τους ηττημένους ήταν ο Χριστόπουλος, που έστειλε στην αγκαλιά του Μαργαρώνη το πέναλτι (που κέρδισε ο Λιονάκης από τον Μπαντουράκη) που εκτέλεσε στο 23\’ και σούταρε ψηλά στο 61\’ σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον έμπειρο γκολκίπερ. Ο Μαργαρώνης ήταν ο πρωταγωνιστής και στο 68\’ αφού απέκρουσε με το ένα χέρι την κεφαλιά του Αργυρίου.


 
Σπουδαίες επεμβάσεις είχε και ο Νιαουνάκης για τον Ίκαρο, στο 45+1\’ σε σουτ του Ζιντιρίδη, στο 49\’ σε τετ-α-τετ με τον Μπάτζιο και στο 58\’ σε κοντινό πλασέ του Καβρουλάκη.

Από το 45\’ ο Ίκαρος έπαιζε με παίκτη λιγότερο λόγω της 2ης κίτρινης που αντίκρισε ο Μιχαλακόπουλος. Στο 89\’ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη και ο Τζαγκαράκης για την Ιωνία 2000.

Πολλή \”μουρμούρα\” για τη διαιτησία του Κασσελάκη υπήρχε και από τις δυο πλευρές. Στο 10\’ οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για σπρώξιμο του Βολάνη στον Μεγαλακάκη και στο 79\’ για πέναλτι του Μπαντουράκη πάνω στον ίδιο παίκτη. Ακόμα θεωρούν αυστηρή την πρώτη κάρτα στον Μιχαλακόπουλο, αλλά και ότι ο ρέφερι χαρίστηκε στον Μπαντουράκη και στη φάση του πέναλτι στο 23\’ αλλά και σε άλλες περιπτώσεις.

Από την άλλη υπήρξε αμφισβήτηση για το πέναλτι και φωνές ότι έπρεπε να είχε αποβληθεί νωρίτερα ο Μιχαλακόπουλος.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια:

Άρης Σούδας-Ακρίτας 2-2

Συναρπαστικό παιχνίδι έγινε στη Σούδα, με τον Μπόκεφ μόλις στο 20ο δευτερόλεπτο να εκμεταλλεύεται λάθος του Θάνου και να πετυχαίνει το 0-1. Οι γηπεδούχοι \”γύρισαν\” το ματς με γκολ των Τερεράκη στο 35\’ (από σέντρα του Κονταξάκη) και Φέζγκα στο 60\’ (με ατομική ενέργεια). Το τελικό 2-2 έγινε ξανά από λάθος της άμυνας το οποίο εκμεταλλεύτηκε στο 70\’ ο Γουνάκης.


Μινώταυρος-Ασπίδα 0-0

Μόνο το γκολ έλειπε από την ενδιαφέρουσα αναμέτρηση στις Μουρνιές, με τις δυο ομάδες να… σπαταλούν αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι. 


Κορωνίδα-Ροδωπού 3-4

Εκπληκτικός αγώνας έγινε στο γήπεδο του Βάμου με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν με ανατροπή στη νίκη με 4-3. Στο 15\’ με απευθείας εκτέλεσε κόρνερ ο Τζαγκαράκης έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους, με το 1-0 να είναι σκορ ημιχρόνου. Με τους Παπαδημητρίου (47\’) και Μαναρώλη (50\’) τα Ροδωπού πέρασαν μπροστά με 1-2, για να φέρει το ματς στα ίσα στο 53\’ ο Ρεβελάκης από \”ασσίστ\” του Τζαγκαράκη. Στο 65\’ ο Μαργαριτάκης έκανε το 2-3, για να ισοφαρίσει στο 70\’ ο Πατσαρίκας. Τη νίκη στα Ροδωπού χάρισε στο 86\’ ο Μαναρώλης με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Η βαθμολογία (σε 16 αγώνες)

1.Ιωνία 2000 39
2.Ίκαρος Μουρνιών 31
3.Μινώταυρος 26
4.Άρης Σούδας 23
5.Ροδωπού (-3) 21

-.Ασπίδα 21

7.Παλαιόχωρα* 16
8.Ακρίτας 15
9.Κορωνίδα 12
10.ΔΑΑΟΧ* 10


Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook