\”Καθαρή\” φαίνεται ότι είναι η βενζίνη και το ντίζελ κίνησης σε περισσότερα από τα μισά πρατήρια καυσίμων του νομού Χανίων.

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε  σε 50 πρατήρια καυσίμων του νομού, από την Ερευνητική Μονάδα “Χημεία και Τεχνολογία Υδρογονανθράκων” του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν 50 δείγματα αμόλυβδης βενζίνης 95 και 50 δείγματα ντίζελ κίνησης και για την ανάλυση των δειγμάτων υιοθετήθηκε η εφαρμογή της υπέρυθρης φασματοσκοπίας.

Κατά την ανάλυση των δειγμάτων δεν εντοπίστηκαν ενδείξεις νοθείας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ένωσης βενζινοπωλών νομού Χανίων: \”… τα αποτέλεσματα της έρευνας επιβεβαιώνουν ότι οι πρατηριούχοι καυσίμων είναι έντιμοι επαγγελματίες, ενώ ορισμένα μεμονωμένα περιστατικά νοθείας που, δυστυχώς, έχουν παρατηρηθεί σε άλλους νομούς, αποτελούν μια ελάχιστη μειοψηφία επί του συνόλου των βενζινοπωλών που ασκούν ευσυνείδητα το επάγγελμά τους, και ως εκ τούτου είναι άδικο να οδηγούν σε γενικεύσεις και να κατηγορείται συλλήβδην ο κλάδος των βενζινοπωλών ότι πουλά νοθευμένα καύσιμα\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook