Ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος με το νέο ιστορικό του μυθιστόρημα σκιαγραφεί τον κρυφό και θυελλώδη έρωτα του Ελευθερίου Βενιζέλου για την Παρασκευούλα Μπλουμ, τη γυναίκα με τα μάτια στο χρώμα της θάλασσας, πριν παντρευτεί τελικά την πλούσια Ελενα Σκυλίτση.

Η μοίρα έταξε την Παρασκευούλα Μπλουμ στην αθέατη πλευρά της Ιστορίας, κι έστι δεν φόρεσε ποτέ το νυφικό που έραψε για το γάμο της με τον μεγάλο ηγέτη. Μάλιστα όταν αυτός συντετριμμένος από την εκλογική ήττα του 1920 παντρεύτηκε τη «βασίλισσα της στερλίνας» Ελενα Σκυλίτση, εκείνη σχολίασε σκωπτικά:

«Ο Βενιζέλος, τώρα, πρόσκειται τοις πλουσίοις!»

Η Παρασκευούλα Μπλουμ παρέμεινε αιώνια ερωμένη για τον άνθρωπο που ήταν πλασμένος «να δοξάσει την Ελλάδα», όπως η ίδια έλεγε χαρακτηριστικά.

Στο βιβλίο του Αργύρη Ντινόπουλου με τίτλο «Το άδειο νυφικό. Ο απόκρυφος έρωτας του Ελευθέριου Βενιζέλου», εκδόσεις Καστανιώτη, ζωντανεύουν μυστικές συναντήσεις, δολοφονικές απόπειρες, όνειρα, πάθη, συγκρούσεις με το Παλάτι, ο εθνικός διχασμός, αλλά και μια φωτογραφία που άφησε ο Βενιζέλος δίπλα στο κρεβάτι της Παρασκευούλας το 1916, όταν ξεκινούσε για το κίνημα της Εθνικής Αμυνας στη Θεσσαλονίκη.

Ηταν η φωτογραφία που εκείνη κράτησε μέχρι το θάνατό της. Μοναδικό ντοκουμέντο του έρωτά τους, που πάντα έμεινε αναμμένος αν και εκτυλίχθηκε στα πιο δραματικά χρόνια της ελληνικής ιστορίας. Ηταν ο έρωτας της ομορφότερης γυναίκας της Κρήτης και του επαναστάτη που έγινε στη συνέχεια ο σημαντικότερος Ελληνας πολιτικός.

iefimerida.gr