Για πρώτη φορά, στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας ορκίστηκαν πτυχιούχοι χωρίς τήβεννο, καθώς ήταν κλειδωμένες στο κτήριο που είχαν αποκλείσει, λόγω κινητοποίησης, εργαζόμενοι του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Όλα συνέβησαν το πρωί της Πέμπτης και επρόκειτο για πρωτοφανή εξέλιξη. Φθάνοντας οι φοιτητές με τους συγγενείς τους και οι καθηγητές στο Πανεπιστήμιο ήρθαν αντιμέτωποι με τα λουκέτα και τις αλυσίδες που εργαζόμενοι είχαν χρησιμοποιήσει για να κλειδώσουν το κτήριο της πρυτανείας.

Ήταν μία κινητοποίηση στην οποία προχώρησαν απροειδοποίητα, όπως λέγεται, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η είσοδος σε κανέναν.

Μέσα όμως ήταν κλειδωμένες οι τήβεννοι που έπρεπε οι φοιτητές να φορέσουν για να ορκιστούν και να παραλάβουν τα πτυχία τους. Αλλά οι εργαζόμενοι ήταν ανένδοτοι. Το κτήριο τελούσε υπό κατάληψη και δεν υπήρχε καμία διάθεση υπαναχώρησης.
Τελικά, η ορκωμοσία έγινε (χωρίς τηβέννους), ενώ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Πάτρας, Γιώργος Παναγιωτάκης, κατήγγειλε την ενέργεια του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού, επειδή επέλεξε την κατάληψη του κτηρίου, για να διεκδικήσει την ικανοποίηση των αιτημάτων του.

Τα αιτήματά του Συλλόγου εκφράστηκαν μέσα από καταγγελίες για αναξιοκρατία, πελατειακές σχέσεις, διαφοροποίηση του προσωπικού σε κατηγορίες προσκείμενες ή μη στην εκάστοτε πρυτανική αρχή.

Όλα αυτά αναφέρθηκαν σε σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων, οι οποίοι παράλληλα ενημέρωναν ότι είχαν ξαναθέσει τα ζητήματα, όμως μετά από ένα εξάμηνο διοίκησης τίποτε από όλα αυτά δεν λύθηκε, ώστε να επιτευχθεί η ισονομία μεταξύ υπαλλήλων του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

dete.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook