Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις της τρικομματικής Κυβέρνησης, για άμεσες και γενικευμένες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως και τονίζει τα εξής: 
\”Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης «ανοίγουν το δρόμο» για τη δημιουργία «βιομηχανίας απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων» τα επόμενα χρόνια, καταργώντας πρακτικά και οριστικά τη μονιμότητα, κατά παράβαση της ουσίας των διατάξεων του Συντάγματος (!) 
Απολύσεις αποδεδειγμένα «επίορκων» δημοσίων υπαλλήλων έπρεπε να έχουν γίνει «χθες».
Άλλωστε, το υπαρκτό πρόβλημα της ατιμωρησίας των πραγματικά επιόρκων δημοσίων υπαλλήλων, ουδέποτε οφειλόταν στην ανυπαρξία ή στην ανεπάρκεια πειθαρχικού κώδικα. 
Αντιθέτως, οφειλόταν στη μη εφαρμογή του, με ευθύνη της πλειοψηφίας των μελών των πειθαρχικών συμβουλίων, τα οποία τοποθετούντο από τους κυβερνώντες και ακολουθούσαν τις εντολές τους. 
Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, θα έπρεπε -ανέκαθεν- να εφαρμόζονται διαδικασίες αντικειμενικής, έγκυρης, έγκαιρης και ταχύτατης εκδίκασης των πειθαρχικών υποθέσεων (οι οποίες σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το χρονικό διάστημα των 6 μηνών), έτσι ώστε να διασφαλίζεται αφενός ότι θα τιμωρούνται οι πραγματικά επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι και αφετέρου ότι θα αποφεύγεται η «ομηρία» όσων σε βάρος τους, αδίκως, ασκήθηκε πειθαρχική διαδικασία. 
Αντ’ αυτού, όμως, οι κυβερνώντες (και ταυτόχρονα επικεφαλής της Δημόσιας Διοίκησης στη χώρα μας) προτίμησαν -επί τρία ολόκληρα χρόνια- να ασχοληθούν με την προώθηση της προπαγανδιστικής τους «εκστρατείας» για την κατασυκοφάντηση του Δημοσίου.
 Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., συνεκτιμώντας τα παραπάνω, αποφάσισε την έναρξη ενός νέου κύκλου αγωνιστικών κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από την προσεχή Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013, οπότε και θα πραγματοποιηθούν Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. 
Το Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ηρακλείου, αποφάσισε να συμμετέχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, προκηρύσσοντας στις 17 Απριλίου 2013 3ωρη Στάση Εργασίας 12 – λήξη ωραρίου εργασίας και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης (οδός Σμύρνης 26). 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook