Άδεια καθίσματα, ατμόσφαιρα παγωμένη και αμηχανία μεταξύ των συνέδρων είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς στο πολυδιαφημισμένο συνέδριο του Economist.

Το κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας που φιλοξενεί το διάσιμο συνέδριο δεν θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες συνεδριάσεις, καθώς η συμμετοχή είναι περιορισμένη.

Ηχηρές είναι απουσίες που σημειώθηκαν, με γνωστούς επιχειρηματίες να απέχουν συνειδητά, καθώς από καιρό είχαν ενημερώσει ότι δεν πρόκειται να δώσουν το «παρών» σε άλλο συνέδριο, ως ένδειξη δυσαρέσκειας στους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί γνωστοί Έλληνες επιχειρηματίες είχαν εκφράσει τη δυσφορίας τους για τους διοργανωτές του συνεδρίου, ενώ αρκετά πυρά συγκέντρωνε και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Το συνέδριο του Economist δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Υπουργοί, επιχειρηματίες και επιφανείς οικονομολόγοι λαμβάνουν κάθε φορά μέρος στις εργασίες του συνεδρίου, αναλύοντας τις απόψεις του για την παγκόσμια οικονομία και την κρίση που μαστίζει κυρίως τον Ευρωπαϊκό νότο.

Στο συγκεκριμένο συνέδριο ωστόσο, οι απουσίες προκάλεσαν τόσο μεγάλη εντύπωση που ακόμα και ο Πόλ Τόμσεν της τρόικας αναρωτήθηκε «γιατί είναι τόσο άδεια η αίθουσα».

Αν δεν ήταν δηλαδή και τα τηλεοπτικά συνεργεία να καλύψουν το συνέδριο, τότε μάλλον ο κ. Τόμσεν θα τα έλεγε κατ΄ ιδίαν με τον κ. Στουρνάρα.

Οι λόγοι που δεν έδωσαν το «παρών» οι σοβαροί επιχειρηματίες είναι γνωστοί, ωστόσο από πλευράς κυβέρνησης το γεγονός περνάει στα «ψιλά», προκειμένου να μην διαταραχτεί το «καλό κλίμα» που υπάρχει με τους δανειστές.

Μπορεί τα «γελάκια» μεταξύ του κ. Στουρνάρα και του κ. Τόμσεν να περίσσευαν κατά τη συζήτηση της στρογγυλής τραπέζης, εντούτοις ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας βράζει και εκφράζει πλέον ανοιχτά τη δυσαρέσκειά του για τους χειρισμούς του οικονομικού επιτελείου.

Αν το συνέδριο του Economist αποτυπώνει την εικόνα της ελληνικής οικονομίας, τότε ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει να σταματήσει άμεσα τους πανηγυρισμούς με την τρόικα και να στραφεί στα πραγματικά προβλήματα των επιχειρηματιών που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της χώρας.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook