Η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και η Πυξίδας της Πόλης σε συνεργασία με την Anemon Productions στα πλαίσια της δράσης cine-μαθήματα παρουσιάζουν την ταινία του Νίκου Νταγιαντά, \”Little Land\”, την Δευτέρα 22 Απριλίου στις 8 το βράδυ, στον κινηματογράφο Αττικόν , με ελεύθερη είσοδο.

Η ταινία ακολουθεί τον 35χρονο Θοδωρή, ο οποίος εγκαθίσταται στο απομακρυσμένο νησί της Ικαρίας με σκοπό να ζήσει από τη γη. Εκεί ανακαλύπτει μια κοινωνία που στηρίζεται στην αυτονομία και τη συνεργασία, και ανθρώπους που ζουν περισσότερο –και καλύτερα– από οποιονδήποτε άλλον, καθιστώντας το νησί μία από τις ελάχιστες «μπλε ζώνες» του πλανήτη, όπου οι κάτοικοι απολαμβάνουν ιδιαίτερη μακροζωία.

Ο σκηνοθέτης Νίκος Νταγιαντάς αναζητεί τα μυστικά της Ικαρίας, ανακαλύπτοντας πώς οι ριζικά διαφορετικές ζωές των κατοίκων του νησιού μάς αφορούν άμεσα, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής και κοινωνικής αναταραχής.

Η ταινία απέσπασε τα Βραβεία της WWF και της ΕΤ3 στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (15-24 Μαρτίου 2013).

Στην προβολή θα παρευρίσκεται ο σκηνοθέτης, για να παρουσιάσει και να συνομιλήσει με το κοινό αλλά και να παρουσιάσει το νέο σχέδιο της Anemon Productions, «A family affair», με θέμα τη μουσική οικογένεια Ξυλούρη, το οποίο αυτή την εποχή βρίσκεται στη διαδικασία των γυρισμάτων.

Πληροφορίες για την ταινία : http://www.anemon.gr/films/film-detail/little-land

To trailer της ταινίας : http://vimeo.com/61692640

To Little Land …

Το ντοκιμαντέρ Little Land, σε παραγωγή Anemon και συμπαραγωγή της ΕΡΤ και του Γαλλο-γερμανικού καναλιού ARTE, κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί από το ARTE, στα πλαίσια μιας θεματικής μέρας για την Ελλάδα, την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013.

Η ταινία “Little Land” ακολουθεί τον 35χρονο Θοδωρή και μια ομάδα νέων Αθηναίων, οι οποίοι εγκαθίστανται μόνιμα στο απομακρυσμένο νησί της Ικαρίας, ελπίζοντας να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο.

Εκεί, ανακαλύπτουν μια κοινωνία που στηρίζεται στην αυτονομία, τη συνεργασία και την στενή επαφή με τη φύση. Μελισσοκόμοι, οινοποιοί, αγρότες και ξυλουργοί, οι Ικαριώτες είναι πολυτάλαντοι και μαθημένοι στην ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών μεταξύ τους.

Δεν είναι σκλάβοι του ρολογιού, αλλά κύριοι του χρόνου τους. Ικανοποιούν οι ίδιοι τις βασικές τους ανάγκες με μέτρο και έτσι καταφέρνουν να ζουν απλά και καλά, ακόμα και στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Έλλειψη άγχους, καθαρές τροφές, καλή παρέα: αυτό είναι ακόμα και σήμερα το τρίπτυχο της ικαριακής ευδαιμονίας.

Όμως οι Ικαριώτες δεν ζουν μόνο καλύτερα, αλλά και περισσότερο. Το νησί είναι μία από τις ελάχιστες «μπλε ζώνες» του πλανήτη, όπου οι κάτοικοι απολαμβάνουν ιδιαίτερη μακροζωία: το ένα τρίτο του πληθυσμού ξεπερνά τα ενενήντα, και οι Ικαριώτες έχουν δέκα φορές περισσότερες πιθανότητες από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους να περάσουν τα 100.

Μέσα από ένα μωσαϊκό μοναδικών χαρακτήρων, o σκηνοθέτης Νίκος Νταγιαντάς ανακαλύπτει τα μυστικά της Ικαρίας και πώς οι ριζικά διαφορετικές ζωές των κατοίκων του νησιού μας αφορούν άμεσα.

Σε σκηνοθεσία Νίκου Νταγιαντά, ο οποίος το 2012 βραβεύτηκε με το URTI Grand Prix for Author’s Documentary στο Φεστιβάλ του Μόντε Κάρλο και το Βραβείο Κριτικών Fipresci στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, για την ταινία του «Σαγιόμι».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook