Οι μηχανισμοί που εξερράγησαν κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστόνης, ήταν τοποθετημένοι μέσα σε χύτρες ταχύτητας, γεμάτες με σφαιρίδια χάλυβα -πιθανότατα ρουλεμάν- ή καρφιά, έτσι ώστε να αυξηθεί το εύρος της ζημιάς που θα μπορούσαν να προκαλέσουν με την ενεργοποίηση τους, σύμφωνα με το FBI.

Οι εμπειρογνώμονες του FBI προς το παρόν πάντως, δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν τη σύνθεση της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των \”αυτοσχέδιων \” βομβών οι οποίες εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 170. Κατά το FBI η ισχύς των δύο βομβών που προκάλεσαν σχετικά \”μικρή\” έκρηξη, φαίνεται να αποκλείει τη χρήση εκρηκτικών στρατιωτικού τύπου όπως, C4, RDX ή Semtex, τα οποία είναι πολύ ισχυρά και είναι δύσκολο κάποιος να τα κατέχει.

Οι αρχές που ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκαν οι δυο εκρήξεις στη Βοστόνη εντόπισαν επίσης κομμάτια από μαύρο νάιλον που πιθανώς να είναι υπολείμματα από τις τσάντες οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για να κρύψουν οι δράστες ή ο δράστης τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που εξερράγησαν κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της πόλης.

Τα θραύσματα που εντοπίστηκαν στον τόπο της έκρηξης αποστέλλονται στο εργαστήριο του FBI στο Κόντικο της Βιρτζίνια, όπου θα εξεταστούν από τους εμπειρογνώμονες για να καθοριστεί ο τρόπος κατασκευής των εκρηκτικών μηχανισμών και τα συστατικά που χρησιμοποιήθηκαν.

Ο επικεφαλής του τμήματος του FBI που έχει επιφορτιστεί με τις έρευνες στη Βοστόνη, Ρικ Ντεσλόριερς ανέφερε ότι σε αυτή τη φάση των ερευνών το εύρος των πιθανών υπόπτων παραμένει ανοιχτό. «Σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει εξαίρεση. Το φάσμα των υπόπτων και τα πιθανά κίνητρά τους παραμένει ορθάνοιχτο», είπε σε συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής των ερευνών του FBI.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook