Ο Έλληνας χειρούργος και επικεφαλής του τμήματος Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείου Μασαχουσέτης, Γιώργος Βέλμαχος τις τελευταίες 15 ώρες ζει κυριολεκτικά εντός του χειρουργείου, στην προσπάθειά του να \”σώσει\” τους συνανθρώπους του που \”χτυπήθηκαν\” από τη διπλή βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Ο ίδιος, μιλώντας στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του Mega την Τρίτη το βράδυ, περιγράφει την κατάσταση των τραυματιών, ενώ υπογραμμίζει ότι αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ακρωτηριασμό των κάτω άκρων σε αρκετούς ασθενείς.

\”Μέλη αρκετών τραυματιών είχαν αχρηστευτεί. Τουλάχιστον έχουμε καταφέρει να σταματήσουμε την αιμορραγία σε όλους τους εισαχθέντες\”, σημείωσε.

Αναλυτικά η εικόνα που ο ίδιος περιγράφει είναι η εξής:

\”Η εικόνα είναι φοβερά τραυματική. Στο νοσοκομείο μας έφτασαν γύρω στα 31 περιστατικά, αλλά και η μερίδα του λέοντος από τους σοβαρά τραυματισμένους της διπλής φονικής έκρηξης στο Μαραθώνιο της πόλης μας.

Οκτώ από αυτούς νοσηλεύονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και παρά το γεγονός ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των χειρουργικών επεμβάσεων, η κατάσταση δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη για το μέλλον της ζωής τους. Δεν ξέρω αν υπάρχει δυνατότητα να επανέλθουν.

Όσον αφορά τους τύπους τραυματισμών, οι βόμβες αυτές δημιούργησαν τραυματισμούς στα κάτω άκρα και δυστυχώς, αναγκαστήκαμε να τα ακρωτηριάσουμε.

Οι βόμβες περιείχαν μεταλλικά σφαιρίδια, ουσιαστικά σκάγια, οπότε οι άρρωστοι ασθενείς είχαν σκάγια σε όλο τους το σώμα. Υπήρχαν όμως και βελονίδια. Εντοπίστηκαν δίπλα στην καρδιά, αλλά και σε αγγεία. Δύο ασθενείς έχουν πάει δύο φορές στο χειρουργείο\”.

Όσον αφορά το κλίμα στην πόλη, ο Έλληνας χειρούργος αναφέρει ότι οι κάτοικοι αντιστέκονται στην ιδέα να αλλάξει ο τρόπος ζωής τους, ενώ οι περισσότεροι έχουν σπεύσει να βοηθήσουν σαν εθελοντές.

\”Κανένας δεν γνωρίζει τα ακριβή αίτια πίσω από την έκρηξη. Υπάρχουν πολλά σενάρια, τίποτα δεν είναι ακόμα επικυρωμένο όμως\”, κατέληξε ο ίδιος.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook