Για δέκατη χρονιά το περιοδικό Τime δημοσιέυει τη λίστα με τους 100 ανθρώπους που έχουν καταφέρει με τοπ έργο και την προσωπική τους πορεία να επηρεάζουν την ανθρωπότητα.

Ανάμεσά τους η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς, ο μουσικός παραγωγός και ράπερ Τζέι Ζι, η 15χρονη Μαλάλα Γιουσαφζάι από το Πακιστάν, ο γερουσιαστής του Κεντάκι Ραντ Πολ, ο συνιδρυτής του PayPal Ελον Μασκ, η κινέζα τενίστρια Λι Να και ο σταρ του Μπόλιγουντ Αμίρ Κχαν, που φιγουράρουν στα επτά διαφορετικά εξώφυλλα του τεύχους του περιοδικού.

Φέτος περιλαμβάνονται σε αυτήν 35 γυναικεία ονόματα. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται στη λίστα για όγδοη φορά, ενώ φέτος έχει «στο πλευρό» του τη σύζυγό του, Μισέλ Ομπάμα.

Το χώρο της μουσικής βιομηχανίας εκπροσωπούν μεταξύ άλλων ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, η Κριστίνα Αγκιλέρα και η Μπιγιονσέ μαζί με τον σύζυγό της Τζέι Ζι. Ενώ τον κινηματογράφο, ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις και η Λένα Ντάναμ.

Στη λίστα υπάρχει ο Πάπας Φραγκίσκος, αλλά και η διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo! Μαρίσα Μάγιερ, το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας Κέιτ Μίντλτον, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο κωμικός Τζίμι Φάλον.

Η ιδέα με τα ασπρόμαυρα πορτρέτα, όπως αναφέρει το περιοδικό Time, «αποτελεί μια ακόμα πρόκληση». Τα 100 πρόσωπα προέρχονται από τον κόσμο των τεχνών, των γραμμάτων,της επιστήμης, της πολιτικής, του αθλητισμού, ακόμη και του ακτιβισμού.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook