Νεκρός είναι ένας από τους δύο υπόπτους για την τρομοκρατική επίθεση της Δευτέρας στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός της αστυνομίας της Βοστώνης. Ο ίδιος είπε ότι ο δεύτερος ύποπτος, ο οποίος κατονομάστηκε ως Τζοκάρ Τσαρνάεφ από την Τσετσενία, διαφεύγει «οπλισμένος και επικίνδυνος».

Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας όλων των μέσων μεταφοράς στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου της Βοστώνης, ώστε να διευκολυνθεί η επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψής του. Ο Εντουαρντ Ντέιβις ζήτησε από τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί και να μείνουν στα σπίτια τους. Επίσης ακύρωσαν τα μαθήματα της Παρασκευής το Χάρβαρντ, το Κολέγιο Έμερσον και φυσικά το ΜΙΤ, απ\’ όπου και ξεκίνησε το ανθρωποκυνηγητό.

Το Associated Press μετέδωσε νωρίτερα ότι οι δύο ύποπτοι για τις επιθέσεις της Βοστώνης είναι αδέλφια από την Τσετσενία, έμεναν για κάποιο διάστημα στην Τουρκία και ζούσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τον τελευταίο χρόνο. Ο ύποπτος που καταζητείται είναι ο 19χρονος Τζοκάρ Α. Τσαρνάεφ, κάτοικος του Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης ενώ ο νεκρός είναι ο αδελφός του: και οι δύο διέμεναν στην περιοχή του Κέιμπριτζ με μόνιμη άδεια παραμονής στις ΗΠΑ.

Τη νύχτα, οι δύο ύποπτοι για τη βομβιστική επίθεση της Δευτέρας, σκότωσαν έναν φρουρό του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT) πυροβολώντας τον πολλές φορές. Στη συνέχεια αντάλλαξαν πυροβολισμούς με δεκάδες αστυνομικούς στη γειτονική συνοικία του Γουότερταουν, στη διάρκεια των οποίων ακούστηκαν και ισχυρές εκρήξεις.

Νωρίτερα οι πληροφορίες έκαναν λόγο για έναν 22χρονο Σουνίλ Τριπάθι (με το λευκό καπέλο) που παραμένει ασύλληπτος, και τον συνομήλικό του Μίκε Μουλουγκέτα (με το μαύρο καπέλο ) που εξέπνευσε στο νοσοκομείο, μετά τον τραυματισμό του κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook