Τη δέσμευσή τους να έχουν αναπτύξει έως τον Σεπτέμβριο δημοσιονομικές στρατηγικές που θα εγγυώνται την βιωσιμότητα των κρατικών προϋπολογισμών τους, επανέλαβαν οι υπουργοί Οικονομικών των 20 πιο ισχυρών οικονομιών του πλανήτη στην σύνοδό τους στην Ουάσινγκτον.

«Η δημοσιονομική βιωσιμότητα στις ανεπτυγμένες οικονομίες παραμένει θεμελιώδης», σημείωσαν οι υπουργοί Οικονομικών και οι επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών της G20 στην κοινή ανακοίνωσή τους μετά το τέλος της συνόδου τους στην Ουάσινγκτον.

«Οι ανεπτυγμένες οικονομίες θα αναπτύξουν μεσοπρόθεσμες δημοσιονομικές στρατηγικές πριν από την πραγματοποίηση της συνόδου της Αγίας Πετρούπολης», η οποία είναι προγραμματισμένο να γίνει εντός του Σεπτεμβρίου, αναφέρει η ανακοίνωση αυτή, απηχώντας τη φρασεολογία που είχε υιοθετηθεί στο τέλος της προηγούμενης τέτοιας συνόδου, τον Φεβρουάριο.

Εξάλλου, οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες προέτρεψαν σήμερα την διεθνή κοινότητα να άρει το τραπεζικό απόρρητο και υπενθύμισαν ότι η παγκόσμια οικονομία απέφυγε μεν τους μεγάλους κινδύνους αλλά εξακολουθεί να καταγράφεται «άνιση ανάκαμψη» από την κρίση σε διεθνές επίπεδο.

«Προτρέπουμε όλες τις εθνικές αρχές να προχωρήσουν στην κατεύθυνση της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών» στο πεδίο των τραπεζών, καθώς και να θεσπίσουν έναν «γενικό κανόνα» που θα ισχύει σε όλο τον κόσμο και θα προβλέπει την άρση του τραπεζικού απορρήτου, ανέφερε η τελική ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook