Δύο Ηρακλειώτες 47 και  ένας 19 ετών, κατηγορούνται για 10 κλοπές και επτά απόπειρες κλοπών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Γόρτυνας στην Μεσαρά Ηρακλείου.

Και οι τρείς αρχικά συνελήφθησαν χθες το βράδυ απο αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου σε συνεργασία με το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μεσσαράς, αντίστοιχα, για διάπραξη κλοπής σε οικία, βραδινές ώρες της 19-4-2013, αφαιρώντας χρυσαφικά είδη.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση, προέκυψε ότι οι δυο Ηρακλειώτες, κατά το χρονικό διάστημα από 01-05-2012 έως 20-04-2013, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, ενεργώντας από κοινού ή μη και κατά περίπτωση, διέπραξαν συνολικά δέκα (10) κλοπές και επτά (7) απόπειρες κλοπών, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, χρυσαφικά είδη, εργαλεία και άλλα αντικείμενα απο καταστήματα (εμπορίας παντοειδών, υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχειρήσεις) και απο βοηθητικούς χώρους οικιών.

Μάλιστα δεν είχαν ιδιαίτερη προτίμηση για τις μεθόδους που ακολουθούσαν καθώς είτε παραβίαζαν τις πόρτες, είτε έμπαιναν απο ανασφάλιστες πόρτες, είτε χρησιμοποιούσαν την μέθοδο της απασχόλησης των θυμάτων τους.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook