Από εξονυχιστικό έλεγχο θα περάσουν αυτό το διήμερο οι εγκαταστάσεις των νέων φυλακών της Αγιάς Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr κλιμάκιο της εταιρείας "ΘΕΜΙΣ" έχει έρθει από την Αθήνα, προκειμένου να γίνει η προσωρινή παράδοση και να διευθετηθούν οι λογαριασμοί αφού όμως, πρώτα διαπιστωθούν τυχόν εκκρεμότητες ή παραλείψεις.

Το κλιμάκιο της εταιρείας θα παραμείνει δυο μέρες, κατά τις οποίες οι επιβλέποντες μηχανικοί θα περάσουν από το μικροσκόπιό τους τις εγκαταστάσεις προκειμένου να "κλειδώσει" η σωστή παράδοση του έργου τόσο σε επίπεδο εγκαταστάσεων όσο και επίπεδο ασφαλείας.

Ο έλεγχος από το κλιμάκιο των μηχανικών και των επιβλεπόντων θα είναι εξονυχιστικός. Από κόσκινο θα περάσει τόσο ο τρόπος κατασκευής όσο και το επίπεδο ασφαλείας που επιτυγχάνεται, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν παρατηρήσεις και προτάσεις για τη βελτίωση λεπτομερειών. Πάντως, προς το παρόν, δεν φαίνεται να τίθενται θέματα ασφαλείας σε επίπεδο εγκαταστάσεων.

Αυτό το διήμερο θα υπογραφεί η προσωρινή παράδοση του έργου από την κατασκευαστική εταιρεία που είχε αναλάβει την ανέγερση του σωφρονιστικού καταστήματος, ενώ για την οριστική παράδοση θα απαιτηθεί πολύ περισσότερος χρόνος. 

Τώνια Λιοδάκη