Όταν οι επίσημες αρχές σφυρίζουν αδιάφορα, οι πολίτες είναι εκεί και παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Η Aγία Tριάδα γέμισε ζωή την Κυριακή από τους κατοίκους της αλλά και τα παιδιά του free press περιοδικού monitoρ, που πήραν βούρτσες, σκάλες και πινέλα και άλλαξαν μέσα σε λίγες ώρες την όψη αρκετών δρόμων της περιοχής. ασφαλώς τα προβλήματα της αγίας τριάδας δε λύθηκαν και απομένουν πάρα πολλά να γίνουν ακόμα. Η πρωτοφανής συμμετοχή των πολιτών όμως έδωσε ένα μήνυμα κατά της εγκατάλειψης στην οποία έχουν καταδικάσει τη γειτονιά τους ο δήμος και οι άλλοι «αρμόδιοι» φορείς.

Μήνυμα ζωής

Εκεί που πριν λίγους μήνες θρηνήσαμε τον 8χρονο Κρίστιαν, που έχασε τη ζωή του σε ένα εγκαταλειμμένο πηγάδι, σήμερα δόθηκε ζωή με χρώμα, μουσική και διάθεση από τους ντόπιους «να αλλάξουν επιτέλους τα πράγματα». Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου αγίας τριάδας, Πάνος Σουράς λέει στο flashnews.gr πως ήταν μία από τις σημαντικότερες μέρες της ζωής του: «δε φανταζόμασταν ότι στο κάλεσμά μας θα ανταποκριθεί τόσο μεγάλο μέρος των κατοίκων αλλά και των πολιτών του Ηρακλείου. Είναι μόνο η αρχή, θα ξαναβρεθούμε εδώ τώρα που μαζευτήκαμε δε θα αφήσουμε τη γειτονιά μας να βουλιάζει στην εγκατάλειψη».

Ωρα ευθυνών για τους αρμόδιους

Κάποια στιγμή, μετά το μεσημέρι, οι μπογιές τελείωσαν και τα «συνεργεία» κουράστηκαν αλλά η αρχή είχε γίνει. Ασφαλώς οι πολίτες δεν μπορούν να υλοποιήσουν τα τεχνικά έργα που χρειάζεται η περιοχή τους. δεν μπορούν να κλείσουν τα διάσπαρτα πηγάδια για να μην πέφτουν μέσα τα παιδιά τους, ούτε μπορούν να κατεδαφίσουν τα εγκαταλειμμένα κτίρια για να μην πέφτουν στα κεφάλια τους. με τη δράση τους όμως έστειλαν μήνυμα ότι είναι εδώ και διεκδικούν καλύτερο μέλλον για την ιστορική γειτονιά της αγίας τριάδας.

Ο Νίκος Κατζηλάκης, εκδότης του περιοδικού μονιτορ δηλώνει επίσης ενθουσιασμένος από τη συμμετοχή του κόσμου. «Η σημερινή μέρα δείχνει πως όταν οι Ηρακλειώτες θέλουν, μπορούν. το πήραν απόφαση και σηκώθηκαν από τους καναπέδες. Είχαμε φοβηθεί για τη συμμετοχή κυρίως επειδή η αρχική διοργάνωση ήταν μία εβδομάδα πριν. Τότε μας τα χάλασε ο καιρός και αποφασίσαμε να αναβάλουμε τη δράση μας. Φοβήθηκα πως αυτό θα έκανε να ξεχαστεί η πρόσκληση. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και η συμμετοχή είναι αυτή που μας προτρέπει πια για αντίστοιχες δράσεις», λέει! στο flashnews.gr.

Η πόλη ξαναζεί…

Κάποια από τα στενά της αγίας τριάδας έχουν αλλάξει όψη με μαγικό τρόπο και μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Τα σπίτια βάφτηκαν κόκκινα, μπλε και πράσινα, με νότες χαράς για μικρούς και μεγάλους. Σε ένα εγκαταλελειμμένο μαγαζί τυπώθηκε και κολλήθηκε μια τεράστια αφίσα. Δείχνει τον παγωτατζή που δούλευε εκεί. Τη μεγέθυνση έκαναν τα παιδιά του μονιτορ από μια τόση δα παλιά φωτογραφία. Παραδίπλα, grafiti και μικρά καλλιτεχνήματα από πιτσιρικάδες που έβαλαν όλη τους την τέχνη. Για την αγία τριάδα μένουν ακόμα να γίνουν πολλά. έγινε μόνο το πρώτο βήμα. Οι! πολίτες ήταν εκεί, αναμένεται και η ανταπόκριση των «αρχών»?

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook