Το ορυχείο αλατιού Khewra, το δεύτερο μεγαλύτερο του κόσμου, αποτελείται από δαιδαλώδη τούνελ, που διασχίζουν απόσταση 40 χιλιομέτρων στα έγκατα της Γης, όπου έχει κατασκευαστεί ένα τζαμί από ορυκτό αλάτι καθώς επίσης και μια κλινική για το άσθμα.

Βρίσκεται σε απόσταση 160 χιλιομέτρων νότια από την πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ, και είναι το μεγαλύτερο και παλαιότερο ορυχείο αλατιού στη χώρα, αποτελώντας πόλο έλξης για πάνω από 250.000 τουρίστες το χρόνο.

Η Khewra ανακαλύφθηκε το 320 π.Χ. από τα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όμως το εμπόριο με την περιοχή ξεκίνησε μόλις το 16 αιώνα, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής MailOnline.Κάθε χρόνο παράγονται πάνω από 350.000 τόνοι αλατιού, με τις ανασκαφές να γίνονται σε 18 διαφορετικά επίπεδα.
Προκειμένου να αποτραπεί η κατάρρευση του ορυχείου επιτρέπεται η ανασκαφή μόνο του 50% του αλατιού που εντοπίζεται.Οι σήραγγες του σπηλαίου αποτελούνται από εναλλασσόμενες ζώνες ημιδιαφανούς, λευκού και ροζ ορυκτού αλατιού.Τα τελευταία τρία χρόνια λειτουργεί πειραματικά και μια κλινική άσθματος μέσα στο ορυχείο, προσελκύοντας ασθενείς από όλον τον κόσμο, καθώς πιστεύεται ότι η εισπνοή αντιβακτηριακού αλατιού έχει θεραπευτική δράση.Το μεγαλύτερο ορυχείο αλατιού στο κόσμο, βρίσκεται στο Οντάριο του Καναδά.newsbeast.gr