Στο Δήμο Πλατανιά πρόκειται να ξεκινήσει το έργο «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ7».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης διαρθρώνεται στα επίπεδα: Α1 (διάρκειας 125 ωρών ), Α2 (διάρκειας 175 ωρών), Β1 (διάρκειας 185 ωρών) και Β1 με έμφαση στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου (διάρκειας 195 ωρών).

Μετά την ολοκλήρωση κάθε επιπέδου, οι εκπαιδευόμενοι δύναται να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες εξετάσεις γλωσσομάθειας.

Τα μαθήματα θα παρέχονται δωρεάν.

Η ανακοίνωση μαζί με την αίτηση θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Δήμου Πλατανιά στη διαδρομή platanias.gr – Ενημέρωση- Δια Βίου Μάθηση-ΚΔΒΜ και θα διανέμεται από το Τμήμα Παιδείας ( κα Πατρικάκη Κική τηλ 2821083958)

Για τη συμμετοχή απαιτείται ακόμη η προσκόμιση φωτοτυπίας της 1ης σελίδας του διαβατηρίου και της άδειας διαμονής.

Αιτήσεις θα κατατίθενται συμπληρωμένες από Δευτέρα 22/04/2013 και ώρες 10-12 π.μ

Στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Πλατανιά στο Γεράνι.

Πληροφορίες: Δήμος Πλατανιά – Τμήμα Παιδείας: Πατρικάκη Κική , τηλ: 2821083958 & Ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης κος. Βεστάκης Μανώλης τηλ: 6948087440
Αιτήσεις θα παραλαμβάνονται ακόμα στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας:

Δ.Ε. Μουσούρων στο Δημοτικό κατάστημα Αλικιανιού Σκουλάκη Όλγα
Δ.Ε.Βουκολιών στο Δημοτικό κατάστημα Βουκολιών Λουφαρδάκης Τάσος
Δ.Ε. Κολυμβαρίου στο Δημοτικό κατάστημα Κολυμβαρίου Παπαδοκωνσταντάκη Ανθή .