Ήταν φανερό πως οι παίκτες του ΟΦΗ, ήταν και είναι επηρεασμένοι από τα όσα συμβαίνουν τελευταία στην ομάδα και αφορούν το οικονομικό κομμάτι και τον νέο επενδυτή, που όλο έρχεται αλλά ακόμη είναι στον δρόμο. 
Παρόλα αυτά, ο Κρητικός σύλλογος κατάφερε να νικήσει τον αποδεκατισμένο Εθνικό που ήρθε στο Ηράκλειο με 16 ποδοσφαιριστές, ενώ κάποιοι κάθισαν στον πάγκο παρότι ήταν τραυματίες. 
Αυτό δεν εμπόδισε τους παίκτες του Νίκου Παντέλη, ο οποίος έχασε με το ίδιο σκορ στο Γεντί Κουλέ, όντας τεχνικός του Εθνικού Αστέρα, να παλέψουν στα ίσα το ματς και είναι βέβαιο πως αν δεν έμεναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Φαρινόλα, τα πράγματα, πιθανόν να εξελίσσονταν διαφορετικά. 
Το γκολ ήρθε στο 86’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βερόν να λύσει τον γόρδιο δεσμό και να διαμορφώσει αυτό το 1-0 υπέρ του ΟΦΗ, που σε συνδυασμό με το στραβοπάτημα του Παναιτωλικού, το βάζει για τα καλά στο κυνήγι της δεύτερης θέσης που οδηγεί στην Super League. 

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Νίκος Αναστόπουλος ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον Βεζυρίδη τερματοφύλακα, δεξιά στην άμυνα τον Γαλανόπουλο, αριστερά τον Πίτσο και τους κεντρικούς αμυντικούς τον Γεωργίου με τον Μπερτίν. Στη μεσαία γραμμή, οι Βερόν, Κάλαϊτζιτς και Κατσικογιάννης αμυντικά χαφ, στις πτέρυγες της επίθεσης οι Παπουλής και Ζορμπάς και στην κορυφή ο Βλόνταρτσικ.
Για τον Εθνικό, κάτω από τα δοκάρια βρίσκονταν ο Παγούδης, αριστερά στην άμυνα ο Παγώνης, δεξιά ο Γκράϊμς και οι Σύρος, Παστός κεντρικοί αμυντικοί. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Συλιγαρδάκης, Τσεμπερίδης και Ψιάνος, αριστερά ο Βασιλόγιαννης, δεξιά ο Ουατάρα και μοναδικός προωθημένος ο Φαρινόλα.
Στο 10’, ο ΟΦΗ είχε την πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του Εθνικού όταν ο Βερόν επιχείρησε το σουτ, όμως μπλόκαρε ο Παγούδης,
Η επόμενη ευκαιρία ήρθε στο 26΄ όταν στη σέντρα του Καλάιτζιτς ο Βλόνταρτσικ πλάσαρε, ο Παγούδης και πάλι δήλωσε παρών. 
Ο Εθνικός απείλησε στο 39’, με γυριστή κεφαλιά του αμαρκάριστου Παστού, ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
Τρία λεπτά, έπειτα από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Κρητικός σύλλογος έχασε μεγάλη χαμένη ευκαιρία, όταν μετά από ωραία προσπάθεια του Ζορμπά, η μπάλα έφτασε στον Βλόνταρτσικ, ο οποίος μόνος με τον Παγούδη, πλάσαρε, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. 
Στο επόμενο λεπτό ο ΟΦΗ απείλησε με σουτ του Παπουλή το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας, ενώ το ίδιο έγινε και στο 58\’ στο πλασέ του Ζορμπά. 
Λίγο αργότερα ο Παπουλής και πάλι, κατάφερε να χάσει τα άχαστα καθώς σε κενή εστία, έστειλε τη μπάλα άουτ. 
Η αποβολή του Φαρινόλα στο 72’ άλλαξε τις ισορροπίες και στο 84΄ ήρθε το γκολ για τον ΟΦΗ. Ο Σιλιγαρδάκης ανέτρεψε τον Βλόνταρτσικ, την εκτέλεση ανέλαβε ο Βερόν, ο οποίος νίκησε τον Παγούδη και συνάμα τον Εθνικό. 

ΟΦΗ (Ν.Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Γαλανόπουλος, Πίτσος (83\’ Ρούσεφ), Γεωργίου, Μπερτίν, Βερόν, Κάλαϊτζιτς (46\’ Τάντιτς), Κατσικογιάννης, Παπουλής, Ζορμπάς, Βλόνταρτσικ.

Εθνικός (Ν. Παντέλης): Παγούδης, Σύρος, Παγώνης, Γκράϊνς, Παστός, Συλιγαρδάκης, Τσεμπερίδης, φαρινόλα, Βασιλόγιαννης (86\’ Καραχάλιος), Ουατάρα, Ψιάνος (92\’ Βιδάλης).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook