Σοβαρά προβλήματα ανέκυψαν το βράδυ της Τετάρτης μετά τη γνωστοποίηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη από πλευράς κυβέρνησης, ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης προωθεί ρύθμιση σύμφωνα με την οποία καταργείται διάταξη του υπουργού Δικαιοσύνης που αφορούσαν στις προσωρινές δικαστικές αποφάσεις για συμβασιούχους του δημοσίου.

Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση γίνεται προσπάθεια να αποχωρήσουν με συνοπτικές διαδικασίες δημόσιοι υπάλληλοι των οποίων οι υποθέσεις εκκρεμούν στα δικαστήρια. Ειδικότερα η διάταξη Ρουπακιώτη προέβλεπε τα εξής: «σε περίπτωση υπερημερίας του εργοδότη ως προς την αποδοχή της εργασίας του εργαζομένου το δικαστήριο μπορεί να διατάξει ως ασφαλιστικό μέτρο την προσωρινή απασχόληση του εργαζόμενου μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αγωγής για την κυρία υπόθεση».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Δημοκρατική Αριστερά ο κ. Ρουπακιώτης εμφανιζόταν ενοχλημένος με την πρωτοβουλία του κ. Μανιτάκη. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ζητήσει την υπογραφή του συναδέλφου του υπουργού για να προωθήσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή. Ωστόσο η πρώτη αντίδραση του κ. Ρουπακιώτη φαίνεται ότι ήταν αρνητική. Σε συνομιλητές του δήλωνε διατεθειμένος να μην υπογράψει προκαλώντας έντονο προβληματισμό σε στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνουν πως η ρύθμιση Μανιτάκη έχει ως στόχο την επίσπευση των διαδικασιών μέσω συγκεκριμένων χρονικών περιθωρίων μεταξύ αίτησης προσωρινής διαταγής και κύριας προσφυγής. Το χρονικό περιθώριο προσδιορίζεται στους έξι μήνες. Επίσης προβλέπεται 9μηνο για την ισχύ της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων. Το 9μηνο θα ισχύει από την ημέρα υποβολής της αίτησης από τον εργαζόμενο.

Οι συνεργάτες του κ. Μανιτάκη επιμένουν ότι η ρύθμιση κινείται στο πνεύμα του πολυνομοσχεδίου για επίσπευση των πειθαρχικών και δικαστικών διαδικασιών, ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να υπάρχει σαφή εικόνα του πραγματικού αριθμού των επιόρκων που τους επιβλήθηκε η ποινή της οριστικής παύσης και δεν πληρώνονται πλέον από το δημόσιο.

Μάλιστα κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η παρέμβαση Μανιτάκη βρίσκεται στην κατεύθυνση της τελικής συμφωνίας με την Τρόικα.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του κόμματος κ. Φώτης Κουβέλης βρισκόταν στις Βρυξέλλες, απ’ όπου ενημερώθηκε για την εσωκομματική κρίση.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο υπουργοί χαίρουν της εμπιστοσύνης του κ. Κουβέλη, ο οποίος τους στηρίζει σταθερά. Ο κ. Κουβέλης πρόκειται να επιστρέψει σήμερα και να αναλάβει να ισορροπήσει την κατάσταση.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook