Ήταν κάτι που ξεκίνησε εντελώς τυχαία, όταν η Τζεν Ντέιβις αποφάσισε να βγάλει τον εαυτό της μία φωτογραφία στην παραλία. Έντεκα χρόνια μετά, η 34χρονη από το Μπρούκλιν έχει ετοιμάσει ένα φωτογραφικό ντοκιμαντέρ μέσα από το οποίο βλέπει κανείς τη μάχη μίας γυναίκας με το σώμα της, αλλά και τις φοβίες που μπορεί να της προκαλούν τα βλέμματα των άλλων.

Το πρώτο «κλικ» έγινε το 2002, όταν η Ντέιβις βρισκόταν με φίλους στην παραλία. Την σόκαρε η εικόνα του εαυτού της, που έδειχνε να νιώθει τόσο άβολα στο ολόσωμο μαγιό της δίπλα στις φίλες της με τα μπικίνι. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε την καταγραφή της ζωής της, ακόμη και στις πιο προσωπικές στιγμές της. Έπειτα από 11 χρόνια και ελαφρύτερη κατά 50 κιλά χάρη στην επέμβαση που έκανε, η Ντέιβις ετοιμάζει ένα βιβλίο με τις φωτογραφίες της: «αυτή η σειρά με ενέπνευσε να αλλάξω το σώμα μου», λέει.

«Ήθελα να απαθανατίσω το τι σημαίνει να κρίνεσαι από την εξωτερική σου εμφάνιση. Το πόσο ευάλωτος μπορεί να νιώθει κάποιος που φοβάται αυτά τα 10-20 δευτερόλεπτα στην παραλία, στα οποία πρέπει να περπατήσεις μέχρι το νερό και όλοι μπορούν να σε δουν», εξηγεί για την πρώτη της φωτογραφία.

\"\"

Μέσα από τα πορτρέτα της, «διαβάζει» κανείς και τα συναισθήματά της. Όπως σε μία φωτογραφία την οποία έβγαλε έπειτα από έξοδο με φίλους της που ήταν σε σχέση, ενώ εκείνη γύρισε μόνη της στο σπίτι. Η εκείνη στην οποία ποζάρει τυλιγμένη με μία κουβέρτα έπειτα από επαφή με τον σύντροφό της, προδίδοντας το πόσο άβολα ένιωθε για το σώμα της. 

Αλλά είναι εμφανές ότι θέλει να καταλάβουν και οι άλλοι πώς ένιωθε και νιώθουν όσοι μπορεί να βρίσκονται στη θέση της: «προσπαθούσα να απαθανατίσω πόσο άβολο ήταν για εμένα να παραγγείλω φαγητό σε δημόσιο χώρο και να με κρίνουν οι άλλοι για το τι τρώω», εξηγεί για παράδειγμα για τη φωτογραφία που τη δείχνει έξω από μία καντίνα που ήταν κοντά στη σχολή της.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Όταν άρχισε να χάνει κιλά, η Ντέιβις επέστρεψε στην παραλία, χωρίς να νιώθει πλέον την ανάγκη να καλύπτει το σώμα της όσο περισσότερο μπορεί.

\"\"

Η πιο πρόσφατη φωτογραφία της, είναι αυτή στην οποία αποχαιρετά τον σύντροφό της. «Πλέον αγαπώ τον εαυτό μου», καταλήγει η Ντέιβις.

\"\"

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook