Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου με ανακοίνωσή του ζητά την \”άμεση κατάργηση της ρύθμισης που νομιμοποιεί το φακελάκι\”.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση \”η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία στο άρθρο 68 παράγραφος 3 να αντικαταστήσει το άρθρο 235 του ποινικού κώδικα «περί παθητικής δωροδοκίας» και να προβλέψει ότι «δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης»\”, νομοθετική ρύθμιση με την οποία διαφωνούν κάθετα όπως τονίζουν τόσο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

\”Η κυβέρνηση κόπτεται για να επιτύχει τους στόχους του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ που προβλέπει περιορισμό των ελλειμμάτων και του Δημοσίου χρέους της χώρας με αυστηρή λιτότητα και συστηματική επιτήρηση. Η κυβέρνηση θριαμβολογεί ότι βρίσκεται εντός των στόχων του Προγράμματος αλλά διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.

Επιτυγχάνει το στόχο μέσα από συνεχή περιορισμό των δαπανών αφού τα έσοδα κατέρρευσαν επειδή εξαντλήθηκε η φοροδοτική ικανότητα των μόνιμα φορολογικών υποζυγίων μισθωτών, συνταξιούχων και η ανάπτυξη της οικονομίας γίνεται μόνο στις δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων.
Η συνεχής μείωση αφορά τον τομέα των κοινωνικών δαπανών. Η κυβέρνηση διαρκώς δηλώνει ότι είναι προτεραιότητα η πάταξη της διαφθοράς, της διαπλοκής και της παραοικονομίας. 
Μάλιστα μεθοδεύει την κατασυκοφάντηση των Δημοσίων Υπαλλήλων εμφανίζοντάς τους ως διεφθαρμένους, «επιόρκους» τη στιγμή που με επίσημα στοιχεία είναι ελαχιστότατοι. Επίσης αποδείχθηκε ότι με υπαιτιότητα της κυβέρνησης δεν τελεσιδικούν οι υποθέσεις.
Τα Νέα Πειθαρχικά Συμβούλια 4057/2012 που περιλαμβάνουν δικαστές στη σύνθεσή τους συγκροτήθηκαν ένα χρόνο μετά την θεσμοθέτησή τους (Μάρτης 2012) και ακόμη δεν λειτούργησαν.
Η κυβέρνηση στο Ν. 4139/2013 «Νόμος περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις», βρήκε την ευκαιρία στο άρθρο 68 παράγραφος 3 να αντικαταστήσει το άρθρο 235 του ποινικού κώδικα «περί παθητικής δωροδοκίας» και να προβλέψει ότι «δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης».
Ας εξηγήσει λοιπόν η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό πως θα πατάξει την παραοικονομία, την διαφορά, την διαπλοκή με τέτοια νομοθετήματα;
Πως θα περιορίσει την παραοικονομία στην Υγεία όταν θεσμοθετεί την υλική αμοιβή για την προσφορά υπηρεσιών;
Οι πολίτες που υπέστησαν δραστικές περικοπές στο οικογενειακό εισόδημα και ζουν στην φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό πως θα ζητήσουν δωρεάν υπηρεσίες με θεσμοθετημένη αμοιβή; Πώς θα αποφύγουν τους εκβιασμούς;
Με ποιο τρόπο διασφαλίζεται η παροχή ΔΩΡΕΑΝ των Δημοσίων Υπηρεσιών με Νομοθετικές πρωτοβουλίες που αποποινικοποιούν το «φακελάκι» και το «γρηγορόσημο»;
Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες χρήστες των υπηρεσιών υγείας ότι o Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕΤΑ με την εν λόγω νομοθετική ρύθμιση και δυναμικά ζητάμε την άμεση κατάργησή της.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook