Τον γύρο του κόσμου κάνει το απόσπασμα της εκπομπής Νέοι Φάκελοι, όπου ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής σηκώθηκε και έφυγε αδυνατώντας να απαντήσει στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου Ελένης Βαρβιτσιώτη για τον πληθωρισμό. Μάλιστα το υπουργείο αναγκάστηκε να κάνει και δήλωση, μιλώντας όμως για έλλειψη επαγγελματισμού της ελληνικής τηλεόρασης, όπως γράφουν οι Financial Times.

To δημοσίευμα της εφημερίδας, αναφέρεται στην αδυναμία του Ερνάν Λορένσινο να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις της δημοσιογράφου των Νέων Φακέλων για τον πληθωρισμό, το πραγματικό του μέγεθος και τις προειδοποιήσεις του ΔΝΤ ότι δεν θα επιβάλλει τιμωρία σε περίπτωση αλλοίωσης των στοιχείων.

Περιλαμβάνει επίσης την αντίδραση του Υπουργείου Οικονομικών της Αργεντινής μετά την κυκλοφορία του επίμαχου σημείου της συνέντευξης στο you tube, λέγοντας πως η συμφωνία που είχαν ήταν ότι θα τεθούν μόνο τρεις ερωτήσεις, αλλά παρόλα αυτά η συζήτηση διήρκησε μία ώρα και δεν υπήρξε κανένας σεβασμός για τα σχόλια που αναφέρθηκαν off the record.

Σημειώνουν επίσης ότι η φράση «Θέλω να φύγω τώρα» παρουσιάστηκε εκτός του συνολικού νοήματος της συζήτησης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρότειναν αν συνεχιστεί η συζήτησ Κατηγορεί τώρα τους δημοσιογράφουςη την επόμενη μέρα αφού ήταν ήδη αργά το βράδυ.

Πάντως το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην Αργεντινή και έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, ενώ στο twitter δημιουργήθηκε ειδικό hashtag, το #mequieroir.

Πάντως και οι Financial Times μετά την παρουσίαση του ρεπορτάζ και την αναφορά στο σοβαρότατο πρόβλημα πληθωρισμού της Αργεντινής καταλήγει: Είναι ώρα για διαφάνεια, όχι για συσκότιση.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook