Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. 

Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, παράλληλα: στο Ηράκλειο, στο Αγρίνιο, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κέρκυρα, στη Λάρισα, στη Μυτιλήνη, στη Ρόδο και στα Χανιά

Το 37ο Δημοτικού Σχολείο Ηρακλείου συμμετείχε στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Οι μαθητές της έκτης τάξης του σχολείου, δημιούργησαν μια μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων χρησιμοποιώντας μοντέλα και σκηνικά που έφτιαξαν οι ίδιοι με πραγματικά υλικά. 

Οι μαθητές από το κάθε τμήμα της έκτης τάξης, έφτιαξαν τη δική τους ιστορία, με τους δικούς τους πρωταγωνιστές και το δικό τους σενάριο. 

Η επεξεργασία του ψηφιακού υλικού έγινε στο σχολικό εργαστήριο πληροφορικής και ηλεκτρονικών υπολογιστών του σχολείου, χρησιμοποιώντας τα ελεύθερα λογισμικά Ubuntu LTSP, Open Shot Video Editor και KolourPaint. 

Η ταινία δημιουργήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής και της Θεατρικής Αγωγής με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους Βασιλάκη Σπύρο και Μακάκη Κώστα.

Δείτε την ταινία:


Η ιστοσελίδα του 37ο Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου εδώ