Τις εντυπώσεις τους από την Κρήτη θα καταγράψουν στην τουριστική στήλη της εφημερίδας \”Lokalnachrichten\” του Βερολίνου, δυο Γερμανοί δημοσιογράφοι οι οποίοι βρίσκονται αυτές τις μέρες στο νομό Χανίων.

Η συγκεκριμένη στήλη της εφημερίδας είναι ειδικά αφιερωμένη σε περιηγήσεις και λειτουργεί ως οδηγός διακοπών για τους Γερμανούς.

Τόσο ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας όσο και η συνεργάτιδά του, περιέγραψαν με ενθουσιασμό τις εμπειρίες τους από την επίσκεψή τους τόσο στη βόρεια όσο και στη νότια Δυτική Κρήτη, στις παραλίες αλλά και τις ορεινές περιοχές.

Δεν παρέλειψαν επίσης, να εκφράσουν την ικανοποίησή τους από την κρητική κουζίνα στα περιφερειακά ταβερνάκια, τα οποία όπως είπαν θα συστήσουν στούς αναγνώστες της εφημερίδας τους.

Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι συναντήθηκαν και με τον αντιπεριερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη, ο οποίος επεσήμανε ότι το είδος του μεμονωμένου τουρισμού, εκείνου δηλαδή που δεν είναι «πακεταρισμένος» ή τυποποιημένος, αλλά δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να βγει έξω από τους στεγανού τοίχους του ξενοδοχείου και να επισκεφτεί τα αξιοθέατα και να γευτεί την τοπική κουζίνα, είναι εκείνο στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε τις όποιες προσπάθειες τουριστικής ανάπτυξης του τόπου.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η δυνατότητα επιλογής που δίδεται στον επισκέπτη που ταξιδεύει μόνος του και όχι μέσα από κάποιο τουριστικό «πακέτο», χαμηλώνει εν τέλει το κόστος της διαμονής τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook