Έναν 47χρονο υπάλληλο του ΣΔΟΕ και έναν 42χρονο, που παρίστανε τον υπάλληλο του συγκεκριμένου σώματος, συνέλαβε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελία που έκανε επιχειρηματίας για εκβιασμό.

Πιο αναλυτικά, ο επιχειρηματίας ανέφερε ότι ο 42χρονος του ζήτησε το ποσό των 2.000 ευρώ προκειμένου να μην του βεβαιώσει φορολογικές παραβάσεις. Κανονίστηκε ραντεβού στην περιοχή της λαχαναγοράς, στο οποίο ο επιχειρηματίας υποτίθεται ότι θα του έδινε τα χρήματα και όταν εμφανίστηκε ο 42χρονος, οι αρχές τον συνέλαβαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που ακολούθησε, ο 42χρονος θα μοιραζόταν το ποσό με τον 47χρονο υπάλληλο του ΣΔΟΕ, ο οποίος επίσης κατέληξε στα χέρια της αστυνομίας.

\”Μηδενική ανοχή\”

Μετά την γνωστοποίηση της υπόθεσης, το υπουργείου Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία τονίζει ότι θα κινήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και θα επιδείξει μηδενική ανοχή σε παράνομες πράξεις, ενθαρρύνοντας παράλληλα τους πολίτες να συνεχίσουν να καταγγέλλουν παρόμοιες συμπεριφορές.

«Το Υπουργείο Οικονομικών θα κινήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος και αφορούν υπαλλήλους που συλλαμβάνονται και απαγγέλλονται εναντίον τους κατηγορίες για τέτοιου είδους αδικήματα. Πάγια θέση του Υπουργείου είναι μηδενική ανοχή σε παράνομες συμπεριφορές από στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού.

Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους πολίτες, σε κάθε παρόμοιο περιστατικό που ήθελε προκύψει, να το καταγγέλλουν άμεσα στις αρμόδιες αρχές προκειμένου τέτοιου είδους συμπεριφορές να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook