Στον έλεγχο 42.000 αιτήσεων ενίσχυσης καπνοπαραγωγών, μέσω της υπαγωγής στο Μέτρο 144 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, προχωρούν οι διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου.

Πρόκειται για το Μέτρο «Εκμεταλλεύσεις σε διαδικασία αναδιάρθρωσης λόγω μεταρρύθμισης σε κοινή οργάνωση αγοράς», που έχει στόχο να στηρίξει παραγωγούς, οι οποίοι είχαν σοβαρές απώλειες, εξαιτίας των περικοπών των αμέσων ενισχύσεων που επέβαλε η Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων είχε προθεσμία έως τις 8 Μαρτίου του 2011 και -για την επίσπευση της διαδικασίας ένταξης και πληρωμής- κρίθηκε σκόπιμο αυτή να μην παραταθεί.

Όπως, όμως, διευκρινίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, με έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «επειδή υπάρχουν δυνητικοί δικαιούχοι που δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης, το σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων θα ανοίξει εκ νέου μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής των δικαιούχων και την εξέταση των αιτήσεων θεραπείας αυτών που κρίθηκαν μη δικαιούχοι».

Την ανάγκη να δοθεί παράταση για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο Μέτρο 144 έχει επισημάνει ο βουλευτής της Ν.Δ., Γιώργος Καρασμάνης, διότι, όπως αναφέρει σε ερώτησή του προς την κυβέρνηση, για ορισμένους καπνοπαραγωγούς δεν υπήρχε δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης ένταξης.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook