Το μόνο που έλειπε στον ΟΦΗ ετούτη την περίοδο ήταν οι επιστολές. Και όμως σήμερα ξεκίνησε το γαϊτανάκι ανάμεσα στον υποψήφιο μεγαλομέτοχο Θεόφιλο Φαγαδάκη και το Νίκο Μαχλά, την ώρα που όλοι περιμένουν τα χρήματα…

Σήμερα, εμφανίστηκε στην τοπική εφημερίδα Athletic Press επιστολή του κ. Φαγαδάκη προς το Νίκο Μαχλά, με αποτέλεσμα να γίνει ο χαμός στο εσωτερικό και όχι μόνο της ομάδας, καθώς όλοι ρωτούσαν το Μαχλά ποιος την έδωσε εφόσον δεν την είχε κανένα μέλος του συμβουλίου παρά μόνο ο πρόεδρος. Ο ισχυρισμός ότι πάρθηκε από site της Αθήνας δεν υφίσταται καθώς σύμφωνα με την ώρα και την ημερομηνία, έχει αναρτηθεί την Δευτέρα το πρωί, στις 6:41, όταν δηλαδή είχε ήδη τυπωθεί η εφημερίδα. 

Τι ακριβώς λέει η επιστολή του κυρίου Φαγαδάκη

Προς την ΠΑΕ ΟΦΗ
Υπ’ όψιν προέδρου κ. Νίκου Μαχλά και μελών Δ.Σ.

Αγαπητέ Νίκο.
Είναι γνωστό το ενδιαφέρον που επέδειξε η εταιρεία μου και εγώ προσωπικά για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ ΟΦΗ. Μια εξαγορά που θα γινόταν με συμμετοχή μας στην αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ σε ύψος 1.750.000 ευρώ και σε αδιάθετες μετοχές από προηγούμενη αύξηση, ύψους 400.000 ευρώ.

Δηλαδή συνολικά είχαμε την πρόθεση να επενδύσουμε σε πρώτη φάση ποσό 2.150.000 ευρώ, προκειμένου να στηρίξουμε την ιστορική ομάδα του Ηρακλείου.

Μετά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη μας -κατόπιν εγκρίσεώς σας-, προσπαθήσαμε να φωτίσουμε κάποιες γκρίζες ζώνες που είχαν εντοπιστεί, όπως π.χ. το ποσοστό μετοχών που κατείχαν οι αδελφοί Βατσινά, οι οποίοι σε μας ισχυρίστηκαν ότι ανέρχεται σε 67%, αλλά στα βιβλία της ΠΑΕ φέρονται ως κάτοχοι του 20% που είναι και το ορθό.

Προ των δεσμευτικών ημερομηνιών που είχε η ΠΑΕ για την απόκτηση της άδειας συμμετοχής (αδειοδότηση) και των νομικών επεξεργασιών για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου, συμφωνήσαμε να καταβάλουμε αρχικά το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ είτε ως μέρος της συμμετοχής μας στο Μετοχικό Κεφάλαιο, είτε ως άτοκο δάνειο με χρόνο αποπληρωμής τουλάχιστον ενός εξαμήνου.

Οδηγηθήκαμε στην δυνητική επιλογή του άτοκου δανείου, γιατί θέλαμε να διερευνήσουμε τις προθέσεις της κοινωνίας και των θεσμικών παραγόντων του Ηρακλείου για την επένδυσή μας αυτή.

Κάποιοι μπορεί να επιθυμούν άλλον ιδιοκτήτη, ή άλλες λύσεις. Σε αυτή την περίπτωση δεν ήμασταν διατεθειμένοι να έλθουμε σε αντιπαράθεση με κανέναν.

Για το σκοπό αυτό συμφωνήσαμε οι δικηγόροι σας να συντάξουν το σχετικό συμφωνητικό το οποίο είναι και απαραίτητο για την εκταμίευση των χρημάτων σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία. Μέχρι και σήμερα, συμφωνητικό αυτής της μορφής δεν έχει συνταχθεί.

Επειδή πρόθεσή μας είναι να βοηθήσουμε την ομάδα στην δύσκολη καμπή που βρίσκεται, σας ενημερώνω ότι την προσεχή Τρίτη 12 Απριλίου η την Tετάρτη 13 Απριλίου, επιθυμούμε συνάντηση με το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΦΗ κι εφόσον κι εσείς επιθυμείτε και τη συμμετοχή θεσμικών παραγόντων όπως ο πρόεδρος του ερασιτέχνη κ. Βασίλης Ξημέρης, ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Κουράκης και γενικά οποιαδήποτε προσωπικότητα εσείς κρίνεται ότι πρέπει να παρευρίσκεται.

Θεωρούμε απαραίτητη την πρόσκληση των εκπροσώπων των ΜΜΕ, ώστε η τοποθέτησή μας και η υλοποίηση της μετέπειτα συμφωνίας, να γίνει ευρέως γνωστή στους φιλάθλους και στην κοινωνία του Ηρακλείου.

Ευελπιστώ ότι θ’ αποδεχθείτε ως Δ.Σ. της πρότασή μου αυτή.

Με εκτίμηση 
Για την εταιρεία TORSΟR
Θεόφιλος Φαγαδάκης"

Η απάντηση του Μαχλά ήρθε σήμερα το πρωί, θέλοντας βέβαια να δικαιολογηθεί κάπως για το γεγονός ότι η επιστολή Φαγαδάκη είδε το φως της δημοσιότητας. 

Στην επιστολή του αυτή ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ αναφέρει:

«Αγαπητέ κ. Φαγαδάκη,

Σε απάντηση της επιστολής σας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι οποιαδήποτε επένδυσή σας στην ΠΑΕ ΟΦΗ είναι ευπρόσδεκτη, εφόσον στηρίζεται σε όρους εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας. 

Από την πρώτη στιγμή που με ενημερώσατε για την πρόθεσή σας να βοηθήσετε την εταιρεία, σας γνωστοποίησα την αναγκαιότητα της επείγουσας καταβολής του ποσού των 1 εκ. ευρώ, μέχρι την Παρασκευή 8 Απριλίου ή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 11 Απριλίου. Δεσμευτήκατε σε εμένα προσωπικά αλλά και στον κόσμο της ομάδας με δηλώσεις σας στα μέσα ενημέρωσης ότι θα καταβάλλετε το παραπάνω ποσό με τη μορφή χορηγίας ή άτοκου δανείου και μου αναφέρατε ότι εξετάζετε ακόμα και την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου. 

Για δικούς σας λόγους που δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αυτό δεν κατέστη εφικτό ως σήμερα. Υπήρξε καθυστέρηση στην υλοποίηση και τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται. Παρόλα αυτά, σας περιμένουμε την Τρίτη 12 Απριλίου, όπως αναφέρετε στην επιστολή σας, για την κατάθεση της εγγυητικής επιταγής ποσού 1 εκ ευρώ. Με την υλοποίηση των υποσχέσεών σας να είστε βέβαιος ότι θα γίνετε ευπρόσδεκτος και από τους φορείς και από τον κόσμο του ΟΦΗ. 
Με εκτίμηση,

Νίκος Μαχλάς Πρόεδρος ΠΑΕ ΟΦΗ».

Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Γιατί οι συνομιλίες των δύο ανδρών γίνεται με την μορφή επιστολών και όχι κατηδίαν. Καλές οι αγάπες και οι συμπάθειες αλλά ο χρόνος τελειώνει...αν δεν έχει τελειώσει. 

Γιάννης Σπανάκης