Ο κόσμος, ειδωμένος μέσα από το υπεριώδες φάσμα, είναι ένας κόσμος πολύ διαφορετικός, αλλόκοτος και μυστηριώδης. Το ανθρώπινο μάτι δεν έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει την υπεριώδη ακτινοβολία, όμως αυτή η μικρή και απέριττη ψηφιακή μηχανή μπορεί να συλλάβει όλα όσα κρύβονται μέσα στο σκοτάδι, χάρη στον ευαίσθητο στην υπεριώδη ακτινοβολία αισθητήρα της.

Η Midnight Shot NV-1 μοιάζει με οποιαδήποτε ψηφιακή μηχανή και λειτουργεί εξίσου απλά. Η ανάλυση της κάμερας δεν είναι από τις μεγαλύτερες δυνατές -5 MP- όμως ο λόγος ύπαρξής της δεν είναι η συμβατική φωτογραφία, αλλά η νυχτερινή λήψη και τα 5ΜP δεν είναι καθόλου άσχημα για μια κάμερα νυχτερινής λήψης. Μια άλλη φανταστική ιδιότητα της μηχανής, είναι ότι μπορείτε να πάρετε φωτογραφίες “νυχτερινής οράσεως” ακόμα και κατά τη διάρκεια της μέρας.

\"\"Σε αυτήν την περίπτωση, τα φίλτρα της κάμερας μπλοκάρουν το ορατό φάσμα, επιτρέποντας να περάσει μόνο η υπεριώδης ακτινοβολία και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορείτε να “δείτε” μέσα από λεπτά υλικά όπως ύφασμα και χαρτί, αλλά και να συλλάβετε φωτογραφίες αλλόκοτης ομορφιάς από τον αθέατο κόσμο του υπεριώδους φάσματος. Για παράδειγμα, τα φυτά διαγράφονται πολύ έντονα ενώ το φόντο του ουρανού όχι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα δέντρα “φαντάσματα” σε μαύρο ουρανό. Προσαρμόζοντας διάφορα φίλτρα, μπορείτε να επιτύχετε ακόμα πιο περίεργα αποτελέσματα.

Το κόστος της Midnight Shot NV-1 κυμαίνεται περίπου στα 130 δολάρια.


EXTRATECH.GR

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook