Επτά πρώτες θέσεις και τέσσερα χάλκινα μετάλλια στην πιο εντυπωσιακή παρουσία Αθλητικού Συλλόγου σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα!
Καραβιτάκη Αντωνία – Βιζυράκης Αντώνης – Καντεράκη Μυρτώ – Φυντριλάκης Σταύρος – Καραβιτάκη Ευαγγελία – Βοζινάκη Ανθή και Μαρκάκη Σοφία τα χρυσά μετάλλια!
Βιζυράκης Σταύρος, Γεωργακόπουλος Νίκος, Παπαδόπουλος Αργύρης και Ναούμ Σπύρος τα χάλκινα μετάλλια!

Τι μπορεί να γράψει κανείς μετά από μία τέτοια επιτυχία; Μια επιτυχία με τόσο μεγάλο εύρος; Μας έχουν συνηθίσει οι αθλητές της ΣΑΧ σε επιτυχίες αλλά αυτή ξεπέρασε κάθε προσδοκία κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη! Επτά πρώτες θέσεις και 4 χάλκινα μετάλλια είναι κατά κόρον η μεγαλύτερη επιτυχία που έχει επιδείξει ποτέ Σκακιστικός σύλλογος σε Πανελλήνια διοργάνωση. 

Στο 25ο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα που διεξήχθη 27/29/4 στην Ερέτρια  συμμετείχαν 789 αθλητές από όλη την Ελλάδα ενώ μαζί με το παράλληλο τουρνουά οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 900 πλημμυρίζοντας κυριολεκτικά την Χαλκίδα.

 Δίκαια χαρακτηρίζεται το πιο μαζικό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο σκάκι ενώ μεγάλη ήταν και η αποστολή από τα Χανιά με τη συμμετοχή 32 αθλητών από τους οποίους οι 28 ήταν της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων 3 από τον Κύδωνα και ένας από τον ΟΑΧ.    

Οι επιτυχίες ξεκίνησαν από την μικρότερη κατηγορία των Νηπίων όπου η Καραβιτάκη Αντωνία (ΣΑΧ – 5ο Χανίων) πήρε την 1η θέση με 6 βαθμούς μία θέση που είχε κατακτήσει και η αδερφή της πριν δύο χρόνια. 

Στην Α΄ δημοτικού είχαμε διπλή επιτυχία! Χρυσό μετάλλιο στην πρώτη θέση της γενικής για τον Βιζυράκη Αντώνη με 8 βαθμούς (ΣΑΧ- 14ο Χανίων), Χρυσό μετάλλιο και η Καντεράκη Μυρτώ με 7 βαθμούς (ΣΑΧ – 1ο Χανίων). 

Στη Β΄ δημοτικού είχαμε επίσης διπλή επιτυχία χρυσό μετάλλιο στην πρώτη θέση της γενικής με τον Φυντριλάκη Κυριάκο (ΣΑΧ-5ο Χανίων), χρυσό μετάλλιο και η Καραβιτάκη Ευαγγελία (ΣΑΧ – 5ο Χανίων) Στην ίδια κατηγορία είχαμε άλλη μια επιτυχία με τον Βιζυράκη Σταύρο (ΣΑΧ- 14ο Χανίων) να κατακτά την 3η θέση.  

Χάλκινο μετάλλιο είχαμε και στην Ε΄ δημοτικού με τον Γεωργακόπουλο Νίκο (ΣΑΧ- 1ο Νέας Κυδωνίας). 
Στην ΣΤ΄ δημοτικού η Βοζινάκη Ανθή  (ΣΑΧ-9ο Χανίων) κατέκτησε άλλη μια πρώτη θέση σε Πανελλήνια διοργάνωση. Αυτή τη φορά όμως συνδυάστηκε και με μία εντυπωσιακή νίκη επί του Πρωταθλητή Ευρώπης Ιωαννίδη Ευγένιου, Μπράβο Ανθή! 

Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν στη Β΄ Γυμνασίου όπου ο Παπαδόπουλος Αργύρης (ΣΑΧ-2ο Χανίων) κατέκτησε την 3η θέση, για να εδραιωθούν οι επιτυχίες στη μεγαλύτερη κατηγορία των Λυκείων όπου η Μαρκάκη Σοφία (ΣΑΧ- 4ο Χανίων) και ο Σπύρος Ναούμ (ΣΑΧ-Νέα Κυδωνία) ανέβηκαν για άλλη μια φορά στο βάθρο των νικητών με τη Σοφία να κατακτά την πρώτη θέση και τον Σπύρο την 3η θέση στη γενική κατάταξη!    

Πέρα όμως από τους αθλητές πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν στη Γ΄ δημοτικού ο Πατρελάκης Ευάγγελος (ΣΑΧ-1ο Κουνουπιδιανών) και ο Παπαδημητράκης Γιώργος (ΣΑΧ-1ο Χανίων) που με 7 βαθμούς πήραν την 4η και 6η θέση αντίστοιχα.

Ο Τζεμανάκης Νίκος (ΚΥΔΩΝ-8ο Χανίων) στην Δ΄ δημοτικού με 6,5 βαθμούς πήρε την 7η θέση. Ο Πετράκης Στέλιος (ΣΑΧ-8ο Χανίων)στη ΣΤ΄ δημοτικού που επίσης με 7 βαθμούς πήρε την 6η θέση. 
Οι επιτυχίες αυτές είναι επιστέγασμα της δουλειάς που γίνεται στη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων και δείχνει το εύρος που υπάρχει σε όλες τις ηλικίες δικαιώνοντας έτσι τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλει τόσο το συμβούλιό της όσο και οι προπονητές του.

Για να δείτε φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ

Σκακιστική Ακαδημία Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook