Δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει τη διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες» η Χρυσή Αυγή στο Σύνταγμα την Μ.Πέμπτη.

Αν και η διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες» είχε προγραμματισθεί για τις 10:00, από τα ξημερώματα στην πλατεία είχαν συγκεντρωθεί χρυσαυγίτες, μεταξύ αυτών και οι βουλευτές του κόμματος Ηλ.Κασιδιάρης, Ηλ.Παναγιώταρος και Γ.Λαγός. Επί τόπου βρίσκονταν και δυνάμεις της αστυνομίας.

Λίγο μετά τις 07:00, στο ύψος του ξενοδοχείου Μ.Βρετανία έφθασε το φορτηγό με τα τρόφιμα και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να κάνουν την εκφόρτωση. Ωστόσο, η αστυνομία δεν το επέτρεψε, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Όταν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής έβγαλαν μερικά τρόφιμα -σύμφωνα με πληροφορίες, τσουρέκια- οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών.

Τελικά, απετράπη η εκφόρτωση. Το φορτηγό έφυγε από την πλατεία Συντάγματος και λίγη ώρα αργότερα αποχώρησαν και τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Στη διάρκεια της έντασης είχε κλείσει η Λεωφ.Αμαλίας και η Βασ.Σοφίας.

Από την Μ.Τετάρτη, ο δημαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να πραγματοποιηθεί «το συσσίτιο μίσους» που «προκαλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Καμίνης έκανε λόγο για «νίκη της δημοκρατικής συντεταγμένης κοινωνίας» και τόνισε ότι με απόφαση του δήμου η πλατεία Συντάγματος δεν θα χρησιμοποιείται για διανομή αγαθών από οποιονδήποτε προς οποιονδήποτε.

«Η Χρυσή Αυγή δεν ζήτησε άδεια, εμείς είπαμε ότι δεν θα το επιτρέψουμε και έτσι δεν έγινε η διανομή. Η λογική του τσαμπουκά δεν περνάει» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι ο Δήμος Αθηναίων διανέμει καθημερινά 9.000 γεύματα, αλλά, όπως είπε, «εμείς δεν το διατυμπανίζουμε». «Δεν κάνουμε σόου στις πλατείες. Είναι άλλο η αλληλεγγύη και άλλο οι θεατρικές παραστάσεις».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook