Θέμα χρόνου είναι η δημοπράτηση του Πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου στα Σφακιά, σύμφωνα με τον διοικητή της 7ης ΔΥΠΕ κ.Μανόλη Φραγκιαδουλάκη, ο οποίος σήμερα , μαζί με τεχνικό σύμβουλο της ΔΥΠΕ, επισκέφθηκαν το οικόπεδο που παραχώρησε ο δήμος Σφακίων για την ανέγερση του ιατρείου.

«Έχουμε ολοκληρώσει μια μελέτη για την ανέγερση ενός πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου και θέλουμε να πάρουμε κάποια συμπληρωματικά στοιχεία σχετικά με το οικόπεδο» είπε ο κ.Φραγκιαδουλάκης ενώ όπως διευκρίνισε «τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ και δεδομένου ότι επειδή υπάρχει οργανισμός, δεν έχουμε κανένα κώλυμα. Ακόμη και αν υπάρξει η πρόθεση – από πλευράς του υπουργείου – να κάνει κάποια περικοπή στα 11 πολυδύναμα που έχουμε προγραμματίσει στην Κρήτη, ειδικά σε Τυμπάκι και Σφακιά επειδή υπάρχει ΦΕΚ δεν έχουμε να ρωτήσουμε για τίποτα. Το προγραμματίζουμε, το μελετάμε και αφού εγκριθεί η μελέτη από την Περιφέρεια προχωρούμε και το δημοπρατούμε.»

Σκεπτικισμός για την συνδιοίκηση ΠΑΓΝΗ-Βενιζέλειου

Ο διοικητής της 7ης ΔΥΠΕ επισκέφθηκε σήμερα και το Νοσοκομείο Χανίων προκειμένου να συζητηθούν διάφορα θέματα , εν όψει σύσκεψης που θα έχουν όλοι οι διοικητές των ΔΥΠΕ στο υπ.Υγείας την ερχόμενη Παρασκευή.
Ερωτώμενος αναφορικά με την λειτουργία του Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων σε σχέση και με το Νοσοκομείο Χανίων ο κ.Φραγκιαδουλάκης είπε :

«Για το ΘΨΠΧ έχουμε κάνει πρόταση ως ΔΥΠΕ, έχουν κάνει προτάσεις οι φορείς, έχουμε και μια πρόταση του υπουργείου και θέλουμε να δούμε τι ακριβώς είναι εκείνο που συμφέρει καλύτερα για να δουλέψει αποδοτικότερα αυτή η δομή και παράλληλα για να πετύχουμε και μια γενικότερη οικονομία…

Κάποια νοσοκομεία δεν θα συγχωνευτούν αλλά θα συνδιοικηθούν από διοικήσεις κοινές. Έχουμε κάνει πρόταση ως ΔΥΠΕ, σε κάποιο βαθμό φαίνεται πως γίνονται αποδεκτές οι προτάσεις μας αλλά οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη.»

Ειδικότερα και σε ότι αφορά στην πρόταση για συνδιοίκησα του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζέλειου νοσοκομείου, αποκάλυψε πως το υπουργείο αντιμετωπίζει την πρόταση με σκεπτικισμό.

«Η συνδιοίκηση Βενιζέλειου και ΠΑΓΝΗ είναι μια προσωπική δική μου πρόταση, την ακούει το υπουργείο ευνοϊκά αλλά δεν έχει καταλήξει γιατί θεωρεί ότι τα πολύ μεγάλα νοσοκομεία ίσως να μην είναι πολύ εύκολο να διοικηθούν. Εγώ πιστεύω ότι μπορούν να διοικηθούν και είναι πρότασή μου. Ανάλογες προτάσεις έχουν γίνει και για άλλα νοσοκομεία σε άλλες περιφέρειες» είπε ο διοικητής της 7ης ΔΥΠΕ.

Flashnews.gr/Αλέξης Μάνεσης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook