Ακόμη 864 αλλοδαποί επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους τον μήνα Απρίλιο, ενώ συνολικά από τον Αύγουστο του 2012, 9.553 αλλοδαποί, διάφορων υπηκοοτήτων, έχουν επιστρέψει στις χώρες τους

Ειδικότερα, 410 αλλοδαποί επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (97 άτομα), το Πακιστάν (92 άτομα), την Αλγερία (51 άτομα), το Ιράκ (23 άτομα), την Αίγυπτο (20 άτομα), την Γεωργία (18 άτομα), την Κίνα (12 άτομα), το Μαρόκο (9 άτομα) και το Μπαγκλαντές (8 άτομα).

Η επιστροφή των αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εμπορικές και εθνικές πτήσεις «charter» από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, καθώς και πολίτες από την Βουλγαρία και την Τουρκία, επεστράφησαν οδικώς, με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Το ίδιο χρονικό διάστημα (Απρίλιος 2013), πέρα από τις παραπάνω επιστροφές, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διαχειρίστηκε διοικητικά την επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους, άλλων 454 αλλοδαπών, σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.).