Καθημερινό είναι πλέον το φαινόμενο πώλησης πανάκριβων ακινήτων επώνυμων Ελλήνων.

Ακόμη και οι… έχοντες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την πληρωμή του φόρου ακινήτων ο οποίος μπορεί να είναι μέχρι φέτος «έκτακτος», αλλά από του χρόνου θα μονιμοποιηθεί επιβαρύνοντας σημαντικά τις τσέπες των ιδιοκτητών.

Μιλώντας στην «Ημερησία του Σαββάτου» κτηματομεσίτες που έχουν αναλάβει να πουλήσουν ακριβά ακίνητα διασήμων και μη, τονίζουν ότι το χαρτοφυλάκιό τους έχει γεμίσει από προτάσεις πώλησης, αλλά καμιά πρόταση αγοράς. «Αν και τα πιο πολλά ακίνητα πωλούνται σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, και παρά την ιστορία που κουβαλάνε, δεν υπάρχουν αγοραστές που θα διαθέσουν τρία και τέσσερα εκατομμύρια ευρώ ή ακόμη και λιγότερα. Για το λόγο αυτό ακόμη και τα? διάσημα σπίτια μένουν για πολλούς μήνες απούλητα», επισημαίνουν.

Ο Θ. Πάγκαλος έχει δηλώσει αδυναμία να πληρώσει το χαράτσι στα ακίνητα καθώς διαθέτει, λόγω κληρονομιάς, μεγάλη περιουσία, η οποία ωστόσο είναι κατά κύριο λόγο απρόσοδη.

Τα ακίνητα που θα ήθελε να πουλήσει ο πρώην αντιπρόεδρος είναι ένας διαμέρισμα που βρίσκεται στην πλατεία Κολωνακίου με αξία πάνω από 500 χιλ. ευρώ, ένα διαμέρισμα 122 τ.μ. στο Παγκράτι και συγκεκριμένα στην οδό Ριζάρη με μια τιμή γύρω στα 250 χιλ. ευρώ, παλιό σπίτι στο σταθμό Λαρίσης με αξία άγνωστη αφού πρόκειται για εγκαταλελειμμένο κτίριο καθώς και γραφεία στην οδό Πειραιώς 123 τ.μ.

Αίσθηση προκάλεσε πριν λίγο καιρό και η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ, Γεράσιμου Γιακουμάτου, ότι πουλάει τη βίλα του στη Μύκονο, αλλά κανείς δεν αγοράζει.

Το σπίτι του βουλευτή βρίσκεται στην περιοχή Ανω Μερά και αποκτήθηκε το 2004.

Όπως είναι γνωστό ο Κ. Καραμανλής πρόσφατα πούλησε τα γραφεία του στο Κολωνάκι, ενώ προσπαθεί να ενοικιάσει έναντι 2.000 ευρώ το μήνα το πατρικό του σπίτι στη Φιλοθέη

Ένα νεοκλασικό σπίτι 160 τ.μ. στο Λυκαβηττό πούλησε ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς με μια τιμή κοντά στις 500.000 ευρώ.

O επιχειρηματίας Λάκης Γαβαλάς, φυλακισμένος εδώ και μήνες για χρέη στο Δημόσιο, έχει ζητήσει να πάρει το κράτος τα πολυτελή γραφεία του στην Παιανία με ένα ποσό της τάξης των 20 εκατ. ευρώ, ενώ πρόταση αγοράς έχει κάνει η Περιφέρεια Αττικής έναντι 18,5 εκατ.

Παράλληλα, ο Γαβαλάς, προκειμένου να ξεχρεώσει έχει βγάλει στο σφυρί την υπερπολυτελή βίλα 1.100 τ.μ. στη Φτελιά της Μυκόνου.

Θύμα της κρίσης και ο τραγουδιστής Λευτέρης Πανταζής ο οποίος προσπαθεί από πέρυσι να πουλήσει πολυτελή βίλα στα νότια προάστια και συγκεκριμένα ένα σπίτι με έξι δωμάτια στην καρδιά της Βουλιαγμένης σε οικόπεδο ενός στρέμματος. Τα 15 εκατ. που φέρεται να έχει ζητήσει πολύ δύσκολα θα δοθούν αυτή την εποχή.

Πρόσφατα και ο Γιάννης Κότσιρας δήλωσε την πρόθεσή του να πουλήσει μια τριώροφη μονοκατοικία 220 τ.μ. στην Καλλιτεχνούπολη Ραφήνας με την τιμή που «ακούγεται» να ξεπερνά τις 600.000 ευρώ.

Ένα σπίτι στην Κύπρο αξίας 250.000 ευρώ σκέφτεται να πουλήσει η Αννα Βίσση, ενώ Τραϊανός Δέλλας και Γωγώ Μαστροκώστα επιδιώκουν εδώ και μήνες να πουλήσουν δύο μεζονέτες στην Αράχωβα.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook