Άνδρες των γαλλικών ειδικών δυνάμεων συνέλαβαν τον Λοράν Γκμπαγκμπό και τον παρέδωσαν σε ηγέτες της αντιπολίτευσης των ανταρτών όταν γαλλικά άρματα μάχης εισέβαλαν στην κατοικία του, όπως ανέφερε ένας σύμβουλός του από το Παρίσι.

\”Ο Γκμπαγκμπό συνελήφθη από τις γαλλικές ειδικές δυνάμεις στην κατοικία του και παραδόθηκε στους ηγέτες των ανταρτών\”, δήλωσε ο Τουσέν Αλέν μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Ακτή Ελεφαντοστού, Ζαν-Μαρκ Σιμόν, επιβεβαίωσε τη σύλληψη του και ανέφερε ότι ο Γκμπαγκμπό έχει ήδη οδηγηθεί στο ξενοδοχείο Γκολφ όπου βρίσκεται το γενικό επιτελείο του αναγνωρισμένου προέδρου της χώρας, Αλασάν Ουαταρά.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσαν τόσο ο εκπρόσωπος του Ουαταρά στη Γαλλία όσο και ο εκπρόσωπος του Γκμπαγκμπό. Ο πρεσβευτής της Ακτής Ελεφαντοστού στη Γαλλία, Αλί Κουλιμπαλί, διευκρίνισε μιλώντας σε γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι ότι έχει συλληφθεί και η σύζυγός του Γκμπαγκμπό, Σιμόν, και κρατείται μαζί του στο ίδιο ξενοδοχείο.

\”Ναι, έχει συλληφθεί\”, είπε ο εκπρόσωπος των δυνάμεων που πρόσκεινται στον Ουαταρά, Αφουσί Μπαμπά, όταν ρωτήθηκε από το πρακτορείο Ρόιτερς.

Από γαλλική διπλωματική πηγή εξάλλου διαψεύστηκε ότι ο Γκμπαγκμπό συνελήφθη από τις γαλλικές ειδικές δυνάμεις. Πληροφορίες από το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας ανέφεραν ότι η σύλληψη έγινε από τις δυνάμεις του Ουαταρά που υποστηρίζονται από την Unoci και τις γαλλικές δυνάμεις.

  AΠΕ –ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook