Σε συνεργασία που είχαν ο Βουλευτής Λασιθίου και Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού Λίνα Μενδώνη και το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη, για την ανάπλαση των παραλιακών μετώπων των οικισμών Σισίου και της Παραλίας Μιλάτου, εγκρίθηκε η υποβληθείσα από την Τοπική Κοινότητα Βραχασίου μελέτη, από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η έγκριση της μελέτης αυτής, δίνει λύση σε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και του εμπορικού κόσμου της ευρύτερης περιοχής και προωθεί έναν σχεδιασμό που εκκρεμούσε, ανοίγοντας το δρόμο για την αξιοποίηση και ανάπτυξη της περιοχής, με την ανάδειξη του παραδοσιακού χαρακτήρα της.

Σε δηλώσεις του ο Βουλευτής Λασιθίου και Γραμματέας του Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης ανέφερε πως «Το ουσιαστικό ενδιαφέρον για την ανάδειξη του τόπου μας, μας οδήγησε σε μια διαρκή προσπάθεια μέσα από την οποία αντιμετωπίσαμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, για την ταχύτερη και καλύτερη ανάδειξη των οικισμών που ζουν από το παραλιακό τους μέτωπο. Πλέον, η ευρύτερη περιοχή μπορεί ν’ αναπτυχθεί περαιτέρω τουριστικά, πολιτιστικά και οικονομικά, μέσα από τις διαδικασίες για μια σχεδιασμένη ανάπτυξη αλλά και μια συλλογική προσπάθεια που φέρνει θετικά αποτελέσματα» .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook