Πάνω από 900 άτομα συνελήφθησαν από τις κινεζικές αρχές για συμμετοχή τους σε ομάδα διακίνησης ακατάλληλου κρέατος.

Η σπείρα είχε καταφέρει να πουλήσει πάνω από 20.000 τόνους κρέατος ποντικού, το οποίο είχαν «βαφτίσει» ως αρνί, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσουν κέρδη που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Σύμφωνα με την κινεζική αστυνομία, οι συλληφθέντες δημιουργούσαν ένα μείγμα κρέατος από ποντικούς, αλεπούδες, νυφίτσες, στο οποίο προσέθεταν χημικές ουσίες και στην πορεία το διένειμαν σε εμπόρους κρέατος στην Σαγκάη.

Δεκάδες είναι οι Κινέζοι πολίτες, οι οποίοι εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το διατροφικό σκάνδαλο, σχολιάζοντας σε δημοφιλείς τόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι πλέον κανείς δε μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα τι καταναλώνει.

Αυτό, ωστόσο, είναι μόνο ένα από μια σειρά σκανδάλων που έχει κλονίσει την Κίνα τον τελευταίο καιρό. Ξεκινώντας από την γρίπη των πτηνών, που επέστρεψε και έχει σκορπίσει τον θάνατο σε 27 ανθρώπους στη χώρα, μέχρι τους 13.000 νεκρούς χοίρους που εντοπίστηκαν στον ποταμό Χουανγκπού, που παρέχει το 22% του πόσιμου νερού στην Σαγκάη, το μέλλον δεν προμηνύεται ευοίωνο.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook