Το νησί των Σπετσών επέλεξε να γιορτάσει το Πάσχα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Η πληροφορία ότι βρίσκεται στο νησί συζητιόταν έντονα στην Ντάπια, από νωρίς το μεσημέρι, περισσότερο και από την άφιξη των θαλαμηγών γνωστών επιχειρηματιών που ήρθαν και έδεσαν μπροστά στο ξενοδοχείο «Ποσειδώνιο», μεταξύ των οποίων ο Δημήτρης Μελισσανίδης που δεχόταν συγχαρητήρια για την είσοδό του στον ΟΠΑΠ και ο εφοπλιστής Πόλυς Λουκά Χατζηιωάννου.

Κάποιοι ρώταγαν αν θα εμφανιστεί ο Γ.Παπανδρέου και κάποιοι άλλοι απαντούσαν «σιγά μην το τολμήσει. Φοβάται τη …γιούχα.»

Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε τελικά, φανερά αδυνατισμένος και κουρασμένος, γύρω στις 21.00 το βράδυ στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στην περιοχή της Κουνουπίτσας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντα. Μόλις έγινε αντιληπτός υπήρξε μία παγωμάρα στους πιστούς που ήταν συγκεντρωμένοι στον προαύλιο χώρο.

Δύο άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας τον συνόδευαν αλλά από μεγάλη απόσταση και διακριτικά, προφανώς μετά από δική του εντολή. Ο Γ.Παπανδρέου κρατώντας το κερί του κάθισε για λίγο έξω από την εκκλησία ακούγοντας με κατάνυξη την θεία λειτουργία και στη συνέχεια πέρασε στο εσωτερικό της για να προσκυνήσει τον Επιτάφιο. Κάποιοι φώναξαν «Καλά δεν ντρέπονται.

Έχουν τα μούτρα και κάνουν δημόσιες εμφανίσεις;». Όμως οι παρευρισκόμενοι τους έκαναν παρατήρηση επικαλούμενοι τις άγιες τούτες ημέρες και δεν υπήρξε καμία συνέχεια στο… ολιγοδευτερόλεπτο περιστατικό.

Μόλις βγήκε ο επιτάφιος, ο Γιώργος Παπανδρέου ακολούθησε και τότε τον πλησίασαν κάποιοι από τους παρευρισκόμενους για να τον χαιρετίσουν. Εκείνος ανταπέδιδε με χαμόγελο όπως και η σύζυγός του η Άντα που ήταν πολύ φιλική και πρόσχαρη με τον κόσμο.

\"\"video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook