Ερωτηματικά και διαφωνίες για το κατά πόσο είναι αληθινό ή πρόκειται απλά για μια εντυπωσιακή κατασκευή έχει προκαλέσει ένα βίντεο που ανέβασαν στα Διαδίκτυο μαθητές μιας σχολής κινηματογράφου και το οποίο δείχνει ένα περίεργο… τέρας να κολυμπά στα νερά της Ιρλανδίας.

Γκρουπ μαθητών της συγκεκριμένης σχολής κινηματογράφου βρέθηκε στο Λοφ Φόιλ του Ντόνεγκαλ, με σκοπό να κάνουν κάποια γυρίσματα για τη νέα ταινία μικρού μήκους που ετοιμάζουν, το «Fishing with David Lynch», όταν, όπως υποστηρίζουν, ένας τεράστιος μαύρος όγκος εμφανίστηκε να κολυμπά – ιδιαίτερα γρήγορα – στα νερά.

Δεδομένου ότι εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε γύρισμα κατάφεραν να καταγράψουν την πορεία του περίεργου, μαύρου τέρατος, σε βίντεο.

Ενας από τους μαθητές της σχολής κινηματογράφου ανέβασε το βίντεο στο διαδίκτυο σημειώνοντας πως «αυτό που βλέπετε είναι από γυρίσματα που κάναμε στο Λοφ Φόιλ.

Ενα τεράστιο σκοτεινό πράγμα μας προσπέρασε. Πραγματικά δεν ξέρω τι ακριβώς ήταν.

Παλιότερα υπήρχαν φάλαινες στο Λοφ Φόιλ, οπότε και ο όγκος αυτός που είδαμε να κολυμπά ενδεχομένως να ήταν φάλαινα. Ωστόσο, ο Μάθιου που ήταν πιο κοντά από εμάς είπε πως δεν ήταν φάλαινα. Μοιάζει σαν το δικό μας τέρας του Λοχ Νες.

Εσείς οι ειδικοί τι λέτε; Εμείς συνεχίζουμε τα γυρίσματα στην περιοχή και στην περίπτωση που εμφανιστεί ξανά μπροστά μας θα βάλουμε τα δυνατά μας για να τραβήξουμε ένα καλύτερο πλάνο».

Ωστόσο το βίντεο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με τους επικριτές του να εντοπίζουν μια σειρά από ανακολουθίες, οι οποίες κατά την άποψή τους, αποδεικνύουν ότι το βίντεο είναι μια σκέτη… κοροϊδία.

Πρώτα από όλα, κάποιοι αναφέρουν ότι αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά το βίντεο μπορεί να διακρίνει μια σειρά από καλώδια να… ξεκινούν από μια από τις βάρκες, κάτι το οποίο ενδεχομένως να σημαίνει πως οι ίδιοι οι φοιτητές είχαν κατασκευάσει το «τέρας» και το κατηύθυναν με τα καλώδια.

Ακόμη, η ιρλανδική εφημερίδα Belfast Telegraph επισημαίνει ότι το τοπίο που διακρίνεται στο βάθος είναι το Χόουθ όπως μπορεί να το δει κανείς από το κοντινό Ντουν Λαογκέρ, το οποίο βρίσκεται 130 μίλια μακριά από το Λοφ Φόιλ, το μέρος στο οποίο υποστηρίζουν οι φοιτητές ότι έγιναν τα γυρίσματα.

Αλλοι υποστηρίζουν ότι το όνομα Μέλαρκι, που χρησιμοποιεί ο φοιτητής που έχει ανεβάσει το βίντεο στο Διαδίκτυο είναι ψεύτικο.

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος φοιτητής δηλώνει ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ότι ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του μπήκαν στη διαδικασία να κατασκευάσουν ένα τέτοιο βίντεο, απλά και μόνο για να προωθήσουν την ταινία τους.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook